Kunstgebit zit niet goed

Author:
amber2004
Posted:
wo, 06/19/2024 - 17:30
Mijn moeder heeft sinds 3 maanden een kunstgebit maar ervaart veel ongemak. Hij zit volgens haar helemaal niet goed en ze kan nog steeds niet fatsoenlijk eten zoals champions etc. Ze gaat er mentaal erg onderdoor maar volgens onze tandarts is dit een gewenning proces. Nou vraag ik mij af of het normaal is dat ze na 3 maanden nog zoveel pijn en ongemak ervaart en wat hier eventueel aan gedaan zou kunnen worden? Ze komt al wekelijks terug om hem bij te laten slijpen etc. Maar de kiezen komen als ze haar mond dicht heeft al op elkaar en is gewoon te groot. Help ons alsjeblieft want ik wil haar niet zo langer zien.
Tandarts_Richa…

Is dit een immediaat , a la minute "gok' gebit. Het eerste gebit of heeft zij al meerdere gehad?. Met een eerste gebit kan het ongemak zelfs 18 maanden duren afhankelijk v d mate v slinken v d kaak. Tussendoor rebasen. Pinlijke druk punten ontlasten. Maar de kaak blijft slinken met al het ongemak v dien.
wo, 06/19/2024 - 21:09 Permalink
Tandtechnicus

De eerste prothese is inderdaad vaak erg ongemakkelijk en is in vaak gevallen niet de fraaiste. Als de extractiewonden goed genezen zijn en de kaak mooi geslonken is dan kan de definitieve prothese gemaakt worden. In de tussentijd inderdaad drukplekken ontlasten en eventueel meerdere malen rebasen (opvullen).
Als de kiezen op elkaar komen bij ontspannen toestand dan zal de beet te hoog zijn. Dit is erg lastig met spreken en eten. Maak een afspraak bij een tandprotheticus. Dit is de specialist op gebied van de prothese. Hij/zij heeft een eigen laboratorium waar aanpassingen aan de prothese vaak snel gedaan kunnen worden.
vr, 06/21/2024 - 09:17 Permalink
Tandarts_Richa…

Of maak een afspraak bij mij, DE specialist op het gebied v kunstgebitten....Ik heb toevalliog een lab in huis maar anders wordt dat extern mede gewerkt. Let op er wordt vaak te snel aan het definitief gebit begonnen. Neem de tijd tot het "slinken"gestabiliseerd is vaak 18 maanden.
vr, 06/21/2024 - 23:31 Permalink