Tand Afgebroken Herstel

Author:
cornel9585
Posted:
di, 07/23/2024 - 23:17
Afgelopen week ben ik stom uitgegleden met de mountain bike, hierbij is mijn voortand en de tand er naast door de helft afgebroken. Er zijn tijdelijke vullingen in geplaatst, en binnenkort worden er composieten vullingen in geplaatst. Gelukkig was er geen wortelkanaal schade o.i.d.

Mijn vraag is eigenlijk aan de ervaring deskundige, hoe is het leven met een composieten voortand. Met de vulling die ik nu hebt voelt het in mijn mond een beetje ruw, en ik durf eigenlijk ook niet echt dingen ermee af te bijten. Is dit gevoel met een composieten vulling/voortand anders? Moet ik voor altijd uit blijven kijken met afbijten, en blijft het altijd wat gevoelig? Ben vooral benieuwd naar jullie ervaringen! En hoe lang gaan zo'n halve composieten voortand eigenlijk mee? Is het goed schoon te houden? Ik ben pas 22, dus ik heb nog een tijd te gaan met mijn gebid.
Tandarts_Richa…

Voelt normaal aan. Mooi gepolijst voelt het net zo glad aan als een natuurlijk tand. Ik zou er geen flessen mee open trekken of noten mee kraken. Maar een appel geen probleem. Het kan echter net als een tand altijd breken. Normaal schoon houden. Kan jaren mee gaan en als ze met de tijd verkleuren , een laagje afhalen en vers opzetten. Als nieuw....
wo, 07/24/2024 - 00:23 Permalink