Vragen betreft verfraaiing voortanden

Author:
s.gerritse
Posted:
di, 06/11/2024 - 17:11
Beste forum-gebruikers.

Ben woonachtig in West Zeeland. Vanwege een heel slechte ervaring met een tandarts hier (paradontitis door verzuimen zorgplicht, ging namelijk ieder half jaar heen 3 jaar lang waarna ik zelf besloten heb om een andere mondhygiënist te zoeken, die constateerde de problemen die ik meermaals bij hun gemeld heb, namelijk een ontsteking waarna melden bij hun bleek dat ik nooit in behandeling ben geweest bij een mondhygienist maar een preventie assistente terwijl dit nooit naar mij is gecommuniceerd.)

Nu heb ik black triangles maar ook erger ik me aan schade die is ontstaan door het dragen van een tongpiercing (ik weet t heel erg dom).

Ik vroeg mij eigenlijk af omdat het mij dusdanig erg bezig houd en er ook al vrij lang over na heb kunnen denken wat eigenlijk voor iets dergelijks de beste oplossing is en wie ik daarbij het beste kan benaderen voor de behandeling. Belangrijk is voor mij dat t binnen een afstand is van circa een uur.

Het gaat om het verfraaien van 4 voortanden (boven). Ook omdat dat het deel is dat bij mij zichtbaar is zodra ik lach alleen durf ik dat nu niet meer overal of althans ik voel me niet altijd zo vrij om t te doen.

Dacht persoonlijk ook aan composiet facings omdat dit de minst ingrijpende behandeling is maar het belangrijkste voor mij is toch kwaliteit + een mooi resultaat.
Ik begrijp dat ik daarna niet meer alles kan doen zoals appels eten wat natuurlijk jammer is maar dat is uiteraard een afweging en je kunt uiteindelijk altijd bestek gebruiken om dergelijk voedsel te verorberen.
Maar dat het eruit zou vallen of andere spook verhalen wat je hoort, dat mensen jaren bezig zijn om het goed te krijgen. Dat stoot mij vooral af van hetgeen.

Hoop dat iemand mij wat wijzer kan maken in dit traject omdat ik door mijn laatste tandarts en spookverhalen nogal huiverig ben voor een behandeling die ik eigenlijk wel wil.
Tandarts_Richa…

U geeft het al aan ...spook verhalen. Geen aandacht bersteden aan spook verhalen. "Black Triangels"kunnen operatief gecorrigeerd worden, in sommige gevallen, middels een tandvlees correctie. Ik heb dat bij sommige clienten laten uitvoeren door de parodontoloog in Bergen Op Zoom. Voor mij in Goes de dichtsbijzijnd. Zijn uw tanden verder gaaf dan vind ik het zonde om facings te te laten maken. Niet iedereen kan dat goed. Belangrijk is dat er een gladde overgang is tussen composiet en tand. Uitbouwen in de driehoek geeft vaak een moeilijk te reinigen situatie wat weer gevolgen heeft voor uw tandvlees...u geeft aan dat daar ook wat aan mankeert. En waarom zou u geen appels kunnen eten???. Flessen mee open trekken...Neen maar dat kon/mocht u ook niet met uw natuurlijke tanden. Voordat u ergens aan begint eerst overleg met uw mondhygienist/parodontoloog.
di, 06/11/2024 - 19:54 Permalink
s.gerritse

Inmiddels is de situatie betreft de ontsteking gewoon in orde omdat ik nu wel door een mondhygienist geholpen word ipv een lakse tandarts en een schijnbare preventie assistente wat ik achteraf vernam.

Neen mijn tanden zijn dus niet echt gaaf, zit een wit plekje op en door een piercing is de onderkant beschadigt, gerafeld.

Verder heb ik een wel een mooi te noemen gebit, heb nog nooit een gaatje gehad.

Mijn wat ik hieruit op maak zegt u dus een tandvlees correctie.
En betreft het verbeteren van de esthetic van mijn voortanden?
Want Nederlandse tandartsen die zijn daar nogal huiverig voor maar zelf vind ik het gewoon niet mooi en ik stoor me er best wel behoorlijk aan en ook al vrij lang, dus de laatste keren ben ik afgewimpeld doordat ze zeggen dat zij er niets aan zouden doen als ze mij waren dus werd ik er ook niet veel wijzer van.
di, 06/11/2024 - 22:01 Permalink
Tandarts_Richa…

Uiteindelijk beslist u wat u met uw gebit wil. Als ik het er niet mee eens ben doe ik ook geen behandeling. Maar er is altijd wel een te vinden die er geen problemen mee heeft... u betaalt wij maken, ongeacht. U heeft een gaaf gebit behalve een wit plekje (daar zijn behandel mogelijkheden voor. Vraag maar aan Erik-Jan Muts te Ap[eldoorn), en het gerafelde kan misschien gepolijst worden. Tegenwoordig is het een mode verschijnsel dat men WC wit wil. Dat kan. Prima op te lossen met porceleinen facings. Vraag het maar aan Dommy Roelvink.
di, 06/11/2024 - 22:43 Permalink
s.gerritse

Bedankt dat u t aan geeft. WC is niet mijn voorkeur.

Maar ja bij heel wat mensen in Nederland dan kijk ik weleens bij in de mond en dan denk ik bij mezelf dat is geen visite kaartje en ik zou er ook niet bij in de buurt willen komen laat staan zelf in mijn mond hebben.

Schoonheid is niet alles maar een goeie verzorging wel.

Dat gerafelde is al 2x beslepen vandaar.

De mondhygiënist zei dat t met kronen op te lossen zal zijn maar dat ie mij daar nog jong voor vind.

Maar ik heb zelf ook zoiets van rond deze leeftijd ben je nog bezig met van alles. Om nu 30 jaar met tanden rond te lopen die je afstoten om er vervolgens op je 60e iets aan te doen.

Dat lijkt mij gewoon meer op jezelf straffen uit zelfhaat.

Ik weet niet of je er direct kansen mee laat liggen maar ik geloof wel dat als je er goed uit ziet je jezelf ook wel een stuk beter voelt.
Zou ook de andere kant op kunnen werken natuurlijk, dat als je je beter voelt dat je eerder geneigd bent er iets aan te doen.
wo, 06/12/2024 - 09:29 Permalink
s.gerritse

Maar ja het is denk ik ook tandarts cultuur in Nederland.

Aan de ene kant wel logisch..maar soms vind ik t bizar hoe ze mensen erbij laten lopen en na een controle aangeven dat t goed is zo.
Dan vraag ik me oprecht af welk deel goed is van t gebit als zo'n gozer heel de dag als een boer met kiespijn erbij zit.

Het hoeft van mij niet extreem wit of extreem recht te zijn.

Maar een gerafelde tand vol in t zicht, ik vind t persoonlijk geen visite kaartje.
Maar ik zou persoonlijk ook nooit met een missende kies rondlopen als er een oplossing is.

Sommige dingen worden nu eenmaal met een reden als schoonheid beschouwd en andere niet. Dat komt vaak allemaal neer op een evolutionaire drang. Je onderbewustzijn oordeelt vaak anders dan je bewustzijn.
wo, 06/12/2024 - 09:39 Permalink
Tandarts_Richa…

Maak een selfie v uw tand zodat ik begrijp wat u bedoelt. Helaas heeft niet iedereen de financiele middelen om verloren gegane esthetiek te herstellen. Indien nodig kan ik heel veel doen maar loop vaak tegen een financiele barriere aan. Niet iedereen neemt een passende verzekering. Dus moeten wij helaas iemand laten lopen. Wat bedoelt u met tandarts cultuur??.
wo, 06/12/2024 - 23:36 Permalink