Tandpijn op vakantie

Author:
Marion-s
Posted:
zo, 06/02/2024 - 18:13
Beste,

Ik ben momenteel op vakantie in Frankrijk en kreeg helaas 1 week geleden vervelende tandpijn die snel erger werd. Pijnscheuten bij warme dranken, drukpijn uitstralend naar mijn neus ( het betreft een voortand-kroon). Pijnlijk als ik ermee eet etc. Gelijk contact opgenomen met mijn eigen tandarts die adviseerde een kuur Amoxicilline van 7 dagen zodat ik de vakantie kan overbruggen en daarna een afspraak kan maken voor een wortelkanaalbehandeling.
Nu ben ik op dag 6 van 7 van de kuur, de stekende pijnscheuten zijn weg, maar het drukgevoel en gevoelige plek bij mijn neus is constant nog aanwezig.
Is het veilig om nog een week te wachten op de wortelkanaalbehandeling?
Ik ga liever niet hier naar een lokale tandarts namelijk.
De pijn is niet ondraaglijk maar wel erg vervelend en ik maak me zorgen.
Alvast bedankt voor de reactie.
Met vriendelijke groet Marion
Tandarts_Richa…

Een AB kuur onderdrukt maar haalt de oorzaak niet weg. Het durt 3-4 dgn voordat de kuur begint te werken. Vaak daarna voldoende verlichting om de vakantie af te maken. Hangt af v hoe lang u weg blijft. Maar in Frankrijk kunnen zij meestal ook goed een wkb starten. Dan kan dat in Nederland afgemaakt worden. Dus hangt af v hoeveel last u heeft of u daar een Ta. moet raadplegen. Beter is natuurlijk als daar een endodontoloog in de buurt is.
zo, 06/02/2024 - 22:51 Permalink