zo bang!!

Author:
sann25
Posted:
wo, 03/11/2015 - 23:32
hallo allemaal,
Ik weet even niet meer wat ik er mee aan moet en ik moet het even kwijt.
tegen niemand durf ik er over te praten, omdat ik weet wat ze gaan zeggen.. en natuurlijk weet ik ook dat dat waar is, maar ik ben gewoon TE bang!

ik ben altijd al super bang geweest voor de tandarts. Toen ik klein was sloot ik mezelf op in de badkamer of deed ik net alsof ik ziek was, zodat ik thuis mocht blijven.
iedere keer zat ik misselijk, trillend en volledig in paniek in de wachtruimte.

Op mijn 15e (10jaar geleden) had ik een aantal ggaatjes die gevuld moesten worden.. pff.. het angstzweet brak me gelijk uit! De tandarts was aan het boren en op een gegeven moment hield ik het niet meer uit, dus ik begon met mijn hoofd te bewegen waardoor de boor in mijn lip schoot en moest worden gehecht.

Mijn tandarts heeft mij nooit verdovingen gegeven, dus iedere keer had ik pijn. Had hij dat wel gedaan, was het waarschijnlijk lang zo erg niet geweest.

Ik zei toen gelijk: dit was de laatste keer!!

Nu 10 jaar later weet ik dat ik echt heel binnenkort de stap moet zetten.
een aantal jaar geleden brak er een stuk van mijn kies af, met als gevolg veel pijn. Ik denk dat de zenuw bloot kwam te liggen.
hierdoor kauw ik al jaren niet meer met de rechterkant, maar ook poetsen doe ik heel voorzichtig, waardoor het niet heel schoon is aan die kant.

De laatste weken krijg ik steeds meer pijn. Volgens mij begin ik overal gaatjes te krijgen. Ik durf al bijna niet meer te eten omdat het af en toe best zeer doet.

Ook had ik vroeger een beugel moeten hebben. De tandarts heeft het ooit vlug genoemd maar er verder niks mee gedaan.
ik baal nu ontzettend van mijn gebit en durf amper te lachen.

Ik moet dus eigenlijk echt de stap zetten, maar ik ben zo bang!! En waarschijnlijk moet er zoveel gebeuren dat ik dat lang niet kan betalen! Ik begin best wel in paniek te raken...
Elfjeeh

U zou eens kunnen proberen naar een angsttandarts in uw omgeving te gaan zoeken. Deze zijn heel goed in het omgaan met bange mensen.
En niemand hoeft zich ooit te schamen voor zijn of haar angst. En een tandarts weet daar goed mee om te gaan. Gewoon van te voren melden dat u bang bent en graag een behandelplan zou willen. U kunt ook gewoon melden dat de kosten een probleem kunnen zijn en misschien samen kijken naar een traject wat bij u past.

Met pijn in de mond blijven lopen heeft u geen baat bij.

Heel veel sterkte en succes!
do, 03/12/2015 - 21:22 Permalink
bobbie

dit verhaal komt me bekend voor , ik was zelf voor 2-3 jaar niet naar de tandarts geweest om dat ik ook altijd bang was voor de tandarts,en mijn eigen tandarts ook niet 1 van de aardig/liefste was , ik heb toen na 2-3 jaar niet gegaan zijn aardig wat opgelopen in me mond allen kiezen in me mond zo goed als al me voortanden waren kapot, en elke x als ik in de spiegel keek brak het zweet me uit en dat ik dacht * ooit komt de dag dat ik naar de tandarts moet en dat het veel pijn gaat doen etc* op een dag zat ik zo te malen in me hoofd en te denken over van alles over me mond me tanden,tandarts alles werd me te veel,dat ik door me gedachten pijn in me mond kreeg (terwijl er niks aan de hand was) dusja de paniek schoot er meteen in meteen naar de spiegel rennen en kijken waar het vandaan kwam, naja na een week ongv hield ik het niet meer en heb toen me moeder er ove verteld (moeder wist van niks al die tijd) wist wel dat ik een tijdje niet naar de tandarts was geweest maar niet dat me gebit zo slecht was,dusik heb ook metee gezegt ik met naar de tandarts maar ik GA niet naar me eigen tandarts NO WAY! dus me moeder had een andere tandarts gevonden en heel ht probleem voor gelegd en ook gezegd dat ik bang was voor de tandarts, en ben toen voor soort intake zeg maa gegaan om plannen te maken hij moest kijken wat er moest gebeuren, kon zelf aangeven warneer het genoeg was na paar gaatjes vullen etc,of meer verdoving deze tandarts doet het met liefde lijkt het wel, en voor jou is het zelfde.

zoek een andere tandarts,en bespreek met je nieuwe tandarts je probleem en er zijn zo veel mensen die bang zijn voor de tandarts niemand gaat voor ze plezier naar de tandarts, mocht je misschien zenuwachtrig worden of paniekerig er zijn van die pilletjes te koop bij een drogist of apotheek waar je rustig van word die neem ik zelf ook nog steeds in als ik naar de tandarts moet, en wat ook goed is dat je samen gaat iemand die je kan steunen. ik hoop dat je hier wat mee kan,ik hoop dat je binnenkort de stap zet die ik een tijd geleden ook heb gezet, ook voor de andere mensen die het lezen Mvg Bobbie
wo, 04/01/2015 - 05:04 Permalink