hoe lang mogen hechtingen blijven zitten???????

Author:
nadesche
Posted:
do, 03/21/2002 - 22:02
Tis al weer ruim drie weken geleden dat ik bij de kaakchirug ben geweest voor een apex 36 wat me trouwens reuze mee viel.

De pijn achter af bedoel ik het ergst heb ik gevonden die vervelende verdovingsspuiten als ik goed geteld heb waren het er wel 9.

Heb geen hekel aan de tandarts
kan zelfs slapen als het moetin de tandarts stoel ,maar zodra er spuiten worden uitgedeeld wordt ik panisch een foutje van mijn vroegere tandarts en ik zal er wel nooit over heen komen.

maar nou het volgende volgens mijn kaakchirurg heb ik oplosbare hechtingen.

In de Folder staat dat deze binnen 5 tot 15 dagen opgelost zouden moeten zijn ,maar nu is het geval dat ik alle tien hechtingen nog vrolijk in mijn mond heb zitten , zou het kunnen dat de kaakchirurg toch per ongeluk de verkeerde draad te pakken had en hoe lang kan het anders duren eer ze opgelost zijn.

met vriendelijke groet

Nadesche

[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2002-04-09 20:05 ]
de digitale tandarts

Bij bepaalde chirurgische ingrepen worden oplosbare hechtingen veel gebruikt. Deze blijven dan lang genoeg aanwezig tot de wond genezen is, waarna ze oplossen/loslaten.

Oplosbare hechtingen kunnen afhankelijk van het type in een bepaalde tijd oplossen. Tien tot 15 dagen is eigenlijk zeer kort voor het geheel oplossen van de hechtingen. Vaak blijven ze langer zitten.

Toch is het zo dat veel van de hechtingen na twee weken niet meer aanwezig zijn. Meestal is de draad van de hechting op een plek gedeeltelijk opgelost en daar losgekomen. De rest van de hechting zit dan niet meer vast en kan dan bijv. doorgeslikt worden.

Vaak wordt na chirurgie de patient na een of twee weken weer gezien voor controle van de wondgenezing. De nog aanwezige hechtingen kunnen dan ook verwijderd worden, dit geldt ook voor de oplosbare hechtingen. Deze kunnen anders nog enige tijd blijven zitten, wat oncomfortabel voor de patient kan zijn.

Als je je stoort aan de hechtingen dan kunnen deze waarschijnlijk alsnog door de tandarts of kaakchirurg verwijderd worden.

Met vriendelijke groet.


[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2002-03-22 00:52 ]
vr, 03/22/2002 - 00:49 Permalink