Hi,
Ik wil (en zal moeten) e.e.a. aan mijn gebit laten doen (waarschijnijk Kerkrade).
Wie heeft dit laten doen onder volledige narcose en zijn er ongewenste bijwerkingen of gevolgen geconstateerd.
Ik ben EN bang voor de tandarts, maar evenzo bang voor (de eventuele gevolgen van) een volledige narcose.
Wat moet je ruim voor de narcose laten (bijvoorbeeld roken, drinken etc..)
Alvast bedankt weer.
Ik wil (en zal moeten) e.e.a. aan mijn gebit laten doen (waarschijnijk Kerkrade).
Wie heeft dit laten doen onder volledige narcose en zijn er ongewenste bijwerkingen of gevolgen geconstateerd.
Ik ben EN bang voor de tandarts, maar evenzo bang voor (de eventuele gevolgen van) een volledige narcose.
Wat moet je ruim voor de narcose laten (bijvoorbeeld roken, drinken etc..)
Alvast bedankt weer.
Wat als ik weer bijkom en ik ben ook bang voor complicaties, maarja, als je gezond bent dan zal het toch geen problemen geven, maar ook ik heb hier vragen over.
Maar ik denk dat ze daar wel je vragen kunnen beantwoorden en gerust stellen.
Ik ben er misschien te veel mee bezig, maar je hoort zo wel eens wat en dan denk ik "dat gebeurt mij natuurlijk ook"
Waarschijnlijk ben ik voer voor psychologen of zo, want dit lijkt toch echt op hypochondrisch gedrag.
Ik bel ze eerst wel eens, kijken wat ze zeggen.
Tandartsen die zich bezig houden met bijzondere tandheelkunde Hebben een aantal mogelijkheden ter beschikking om u tegemoet te komen. Het belangrijkste is natuurlijk een goede psychologische begeleiding. Bovendien wordt altijd gestreefd naar een optimale pijnbeheersing. In vrijwel alle gevallen kan pijn in de tandheelkunde worden voorkomen door het toedienen van lokaal verdovende middelen, Deze worden ingespoten op de plaats waar de pijnvezels lopen.
Als een zorgvuldige psychologische begeleiding niet voldoende effect blijkt te hebben, kan één van de zogenaamde farmacologische hulpmiddelen een oplossing zijn: orale/rectale sedatie, inhalatie-sedatie met zuurstof en lachgas (lachgas-sedatie), intraveneuze sedatie en algehele anesthesie.
Orale/rectale sedatie wil zeggen dat er met behulp van een tablet of door middel van een zetpil een angst onderdrukkend middel wordt toegediend (valium bijvoorbeeld).
De inhalatiesedatie met zuurstof en lachgas houdt in dat er door middel van een speciaal neusmasker lachgas en zuurstof wordt toegediend.
De intraveneuze sedatie een methode waarbij er een infuusslangetje in de arm een narcosemiddel wordt toe gediend. Dit narcosemiddel zorgt ervoor dat u een gevoel van ontspanning en geruststelling krijgt. Er wordt dan zoveel van het narcosemiddel toegediend dat u toch nog reageert op aanspreken.
Daardoor blijven bepaalde reflexen, zoals de slikreflex intact, waardoor u zich niet kunt verslikken.
Als ook de intraveneuze sedatie onvoldoende is, kunnen we overgaan op een algehele narcose. Er wordt dan zoveel van het narcosemiddel toegediend dat u in slaap valt. Via een speciaal buisje (larynx-masker) wordt er dan voor gezorgd dat u zich niet kunt verslikken. Vaak wordt er dan ook extra zuurstof gegeven. Het narcosemiddel is zodanig gekozen dat het vlug inwerkt, maar ook weer snel wordt afgebroken zodat u direct na de behandeling weer wakker bent.
Geen ingreep is zonder risico
Ernstige levensbedreigende voorvallen bij anesthesie, bijvoorbeeld hartstilstand, zijn zelfs bij een belaste medische voorgeschiedenis, zeer zeldzaam. Tijdens de tandheelkundige behandeling in onze kliniek wordt u continue bewaakt door een ervaren anesthesist (=narcose dokter). De anesthesist is verantwoordelijk voor de intraveneuze sedatie of narcose zodat de tandarts zich geheel kan concentreren op z'n tandheelkundige werk.
U dient strikt onze aanwijzingen op te volgen
Om voorvallen van aspiratie (inademen van braaksel) te vermijden, dient u: 8 uur voor de operatie niets meer te eten en niets meer te drinken.
Tijdens de ingreep mag u geen contactlenzen dragen en/of nagellak op hebben.
Informeert u ons a.u.b.
Zoals bij elke medische ingreep hangen ook de belasting van de anesthesie en haar risico's af van de omstandigheden van elk geval afzonderlijk. Van betekenis zijn vooral de aard en ernst van de ziekte alsmede eerdere en daarnaast optredende ziekten, de algemene toestand, de leeftijd alsook uw leefgewoonten.
Met de nu volgende vragen willen wij mogelijke risico's op het spoor komen en zodoende de grootst mogelijke veiligheid verwezenlijken. Het zijn zoveel vragen, omdat we ook zeldzame en naar verhouding geringe risico's (bijv. het prikkelen van aders, misselijkheid en braken) willen voorkomen.
Vult u alstublieft in de kolom 'overige bijzonderheden' omstandigheden in, die u belangrijk lijken. Zegt u het alstublieft tegen de anesthesist of tandarts bij het vooronderzoek, als u bij de beantwoording van de vragen hulp nodig heeft.
Voorafgaand...
8 uur van tevoren niet eten en/of drinken
chauffeur meenemen
handdoek meenemen
narcosegeld meenemen € 230,-
geld van tandartsrekening meenemen, zie begroting.
bij kinderen zalf op beide handjes smeren, ongeveer 30 minuten van te voren
Bron: http://www.angstvoortandarts.nl/
Liefsssssssssssssss missy