verstandskies trekken, is nu zwart

Author:
Ingrid26
Posted:
do, 11/24/2005 - 14:01
Ik maak me een beetje zorgen, misschien is het wel niks maar ik wil het toch even voorleggen. Ik heb vanmorgen mijn verstandskies laten trekken rond half 12 was hij eruit en dat gat was eerst donkerrood en nu zwart. Is dat wel goed of is het gewoon een korstje?


Gr Ingrid
carabelli

Dat is volkomen normaal :D , wat je ziet zitten is het bloedstolsel dat er voor zorgt dat de wond weer snel geneest.
do, 11/24/2005 - 14:10 Permalink
carabelli

De extractiewond wordt afgesloten door het bloedstolsel en evt. een hechting die de wondranden wat naar elkaar trekt. Omdat de mond vochtig is zal dit bloedstolsel niet echt hard worden zoals bij een normaal korstje, totdat er weer tandvlees over de wond gegroeid is moet je er op letten dat je niet teveel/te hard spoelt met water of andere vloeistoffen waardoor het bloedstolsel los kan schieten.

In principe is er dus niet zoveel bezwaar tegen dat je gaat zwemmen als het bloedstolsel goed op zn plek zit, maar voorkom dat je veel water in je mond krijgt waardoor deze weer los kan schieten.

Met vriendelijke groet
do, 11/24/2005 - 14:42 Permalink
rach44

Hallo allemaal,

Ik heb twee dagen geleden mijn rechterkies (achterste) laten trekken bij de kaakchirurg dit omdat deze een stukje was afgebroken, in principe vrij snel klaar wel geboord en in stukjes eruit gehaald niks van gevoeld ook. De assistente heeft aangegeven gelijk te starten met pijnstilling voordat je iets gaat voelen, dus dit gedaan tot nu toe gister dacht ik een beetje afbouwen maar toen werd ik wakker van de pijn, ze hebben ook.aangegeven dat de pijn wel erger wordt en enkele dagen kan aanhouden maar hoelang moet ik nu pijnstillers nemen? Of elke dag kijken wanneer ik stop of het nog pijn doet? Ook ben ik doodsbang voor dry socket ik heb een hechting hoort een bloedstolsel tot de hechting te komen? Want eronder lijkt het gewoon zwart te zijn ik heb de kaakchirurg gebeld en deze gaven aan dat de bloedprop alleen de eerste dag van belang is en dat het niet uitmaakt ook heb ik een vieze smaak in mijn mond is dit normaal? Erg lang verhaal sorry hiervoor maar ben erg angstig durf ook niks te eten! Met pijnstillers heb ik.overigens helemaal.geen pijn of iets.
do, 06/13/2024 - 15:40 Permalink