Open beet

Author:
ambroz
Posted:
di, 12/25/2007 - 18:30
Beste lezer,

Ik ben 22 jaar oud en ik had een aantal vragen over een kaakcorrectie.
Ongeveer een half jaar geleden is bij mij geconstateerd dat ik een openbeet heb en nog een aantal afwijkingen in de kaak.
Ik ben toen naar de orthodontist gegaan in mijn woonplaats Venlo en heb toen een aantal foto's gemaakt. Ongeveer anderhalve maand geleden is er afgesproken dat ik een tweetal kaakcorrecties zou moeten ondergaan en ik hierbij een of meerdere beugels bij moet gaan dragen.
Ik heb drie weken geledeneen "kaakverbreder,stelschroef" in mijn bovenkaak gekregen. Vervolgens ben ik vorige week woensdag geopereerd aan mijn bovenkaak. Ik dacht dat ze een "sarme" gingen uitvoeren maar achteraf bleek het niet zo te zijn. In de dagen na de 1e operatie had ik een flink opgezwollen gezicht, hierdoor kon ik niet eten en heb ik alleen maar milkshakes gedronken(gelijk met 3fm serious request).Vandaag, 7 dagen later, werd ik wakker omdat ik een "snotterneus" had. Ik heb toen twee keer mijn neus gesnoven maar naar een tweetal uur later ging ik om van de pijn. Vanmiddag om 3 uur hebben we de huisarts gebeld die ons doorverbond met de spoedeisendehulp van de kaakchirurgie in eindhoven(waar ik geholpen ben) en er werd verteld dat ik dat nooit mocht doen omdat mijn kaak was gebroken. Ik heb witte hechtingen tussen mijn tandvlees en bovenlip.
Nu zijn mijn vragen als volgt:
- wat houdt een "gebroken kaak operatie" eigenlijk in?
- wat gebeurt er bij mijn tweede operatie(over ruim een jaar) en komt hier ook zo'n enorme zwelling bij kijken?
- wanneer kan ik weer normaal eten?
- hoe ziet het vervolg proces er uit?
- gaat het knakken in de kaak ook weg? Ik had hier voor de ok veel last van.

Indien er nog zaken zijn die ik moet toelichten om mijn vragen te beantwoorden wil ik dat graag doen.
Kunt u mij hiermee helpen?