Ruimte tussen kronen

Author:
ajhvdb
Posted:
ma, 06/24/2024 - 15:57
Ik heb vorig jaar twee implantaten laten zetten omdat een 2e kies, waar de brug op rust, ook getrokken moest worden.

Vorige maand eindelijk twee kronen hierop geplaatst en tot zover goed en geen pijn.

Wel zit er zoveel ruimte tussen de kiezen dat ik na elke hap en kauwen een prikker moet gebruiken om bv. een stuk vlees te verwijderen.

Bij de brug was dat nooit nodig. En mijn vraag is kan dit niet anders? Ik kan een foto toevoegen maar van mij had het net als bij de brug uit één stuk mogen bestaan.
Tandarts_Richa…

In principe mag er geen ruimte zijn tussen twee kiezen. Dit ivm voedsel impactie.Zou een foto v d situatie moeten zien om een oordeel te geven. Misschien een x-foto. Maak ik altijd om te zien of de kroon goed op het implantaat gezet is.
di, 06/25/2024 - 00:18 Permalink
ajhvdb

Tuurlijk geen hoeken. Vanochtend bij de tandarts geweest en deze heeft er bovenop een "vulling" gezet zodat de spleet op het kauwvlak kleiner is. Nu opnieuw testen.

Ik vertelde nog dat ik me niet voor kon stellen dat dit die grote stukken voedsel tegengaat maar ok.
wo, 06/26/2024 - 10:21 Permalink
ajhvdb

Nou, nu een paar weken later en met de aanpassing met "composiet" aan de bovenkant werkt het beter met bijten. Wel blijft er soms wat achter in de ruimte bij het tandvlees maar dat gaat meestal wel makkelijk weg (al had ik dit probleem niet toen ik nog een brug had).

Vraag me wel af waarom er zoveel ruimte is aan de onderkant.. mijn vermoeden is dat je het dan beter kunt schoonhouden (verbinding kroon met implantaat) met een rager.
do, 07/18/2024 - 13:19 Permalink
Tandarts_Richa…

Bij uw natuurlijke ,gezond tandvlees zit een papil in die "ruimte". Uw tandvlees /bot is terug getrokken waardoor dat driehoek ( waar papil zat ) bloot komt te liggen. Is met een rager goed schoon te houden maar contact punt moet voedsel impactie tegen gaan. Met composiet opgevuld.....Gaat minder lang mee dan porcelein v e kroon. U heeft ervoor ( goede kroon) betaald....toch
do, 07/18/2024 - 17:13 Permalink