Kronen opnieuw laten doen?

Author:
S Janssen
Posted:
di, 04/30/2024 - 14:06
Hallo allemaal,

Ik heb een paar maanden geleden op mijn 4 bovenste voortanden kronen laten zetten, na advies van mijn tandarts. De oorspronkelijke tanden stonden een beetje scheef.

De behandeling is in 2 keren gebeurd. Tijdens afspraak 1 werken de oorspronkelijk tanden bijgeslepen, de tandarts heeft foto's/scans genomen voor het labo en ze plaatste tijdelijke voortanden.
Twee weken later, tijdens afspraak 2, werden de kronen geplaatst.

Met de tijdelijke voortanden was ik super tevreden. Ze stonden recht, mooi wit en ik voelde me goed.
Nadat de echte kronen werden geplaatst schrok ik me een ongeluk! Die zijn niet mooi wit en ze zijn erg groot!

Een bezoek later heeft de tandarts de tanden een beetje bijgeslepen en gepolijst. Maar ik voel me nog steeds erg onzeker om te glimlachen of te praten met mensen door de kronen. Bovendien doet mijn onderlip vaak pijn omdat de kronen er een beetje indrukken.

Ik ben inmiddels naar een andere tandarts voor een 2de opinie gegaan. Deze vertelde dat die de kronen totaal anders zou aangepakt hebben.. witter en een betere vorm. Ze zou het in 3 afspraken doen, met een soort pasbeurt.

De kronen waren erg prijzig (3400€) en ik twijfel om ze opnieuw te laten doen. Moet ik gewoon nog wennen aan de kronen of heeft de 1ste tandarts het verkeerd aangepakt?

Alvast bedankt voor jullie advies!
Tandarts_Richa…

Bespreek het met uw eerste tandarts. Uit uw twijfels/ongenoegen. En als de kronen vervangen worden eerst goedkeuren (dat doe ik altijd om twijfel achteraf te voorkomen, en dan nog is men soms achteraf niet tevreden, maar dan moeilijk te herstellen met vaak extra kosten) voordat ze definitief gecementeerd worden.
di, 04/30/2024 - 23:55 Permalink