vraag om informatie

Author:
bird
Posted:
vr, 09/19/2008 - 11:26
Wat, hoe en welke mogelijkheden?
Ik heb een zoon van midden twintig die altijd al een slechte tandglazuurlaag heeft gehad. (Misschien wel erfelijk belast want mijn man had op zeer jonge leeftijd ook al een prothese doordat hij "wolf" in zijn tanden had - ikzelf heb gelukkig mijn eigen anden nog) Mijn zoon was altjd aan de beurt met halfjaarlijkse controles, altijd gaatjes etc. etc. Ontwikkelde daardoor min of meer een tandartsangst. Is vorig jaar voor het laatst geweest bij een nieuwe/andere tandarts. Heeft toen gevraagd naar de mogelijkheden binnen de vergoedingen. Er werd gelijk gestart met de behandeling, er werden meer vullingen geplaatst dan werden vergoed evenals foto's die eveneens niet werden vergoed en kwam daardoor voor redelijk hoge kosten te staan (hij is student). Dat alles met elkaar heeft hem heel erg afgeschrikt. Eén van de hoektanden was vrij ver afgeboord en daar zat een (nood?)vulling op die nu zo goed als is afgebroken. Door (?) de slechte glazuurlaag of waar dan ook door zien zijn tanden er bruinig uit. Kortom hij wil graag iets ondernemen om er zodoende weer goed uit te zien. Wat zijn de mogelijkheden? Hij wil zijn tanden eigenlijk het liefst laten trekken om van de ellende af te zijn. Maar bij wie, en wat dan, welke mogelijkheden zijn er? En -zeker niet onbelangrijk- wat zijn de kosten daarvan en door wie moeten die worden uitgevoerd. Wordt hiervan nog wat vergoed door de zorgverzekering (Menzis tandverzorgd 3)
Implantaten is dat wat, of een vastzittende prothese daar heb ik ook wel eens van gehoord is dat wat? Wie kan mij informatie geven?
Van Leeuwen

Gezien de vele vragen adviseer ik uw zoon een afspraak te maken bij een tandarts voor het opstellen van een behandelplan en begroting. Er zijn diverse mogelijkheden maar dat is te uitgebreid om, zonder een patiënt gezien te hebben, op dit forum te bespreken.

Gr. Maurice
vr, 09/26/2008 - 15:51 Permalink
vV

tot en met zijn 21 e jaar zal het nog kostenloos kunnen aangezien al het reguliere werk dan nog onder de basisverzekering valt. Echter kronen ed vallen daar weer niet onder, dat valt onder een eventueel afgesloten aanvullende verzekering, verg afhankelijk van verz en vorwaarden. Navragen dus en idd plan laten opstellen door de tandarts! en dan lange termijn kijken, niet korte.. en ook waardoor het komt, meestal is het toch een kwestie van eet en drink en leefgewoontes waar aan gewerkt moet worden om herhaling te voorkomen.
za, 09/27/2008 - 14:00 Permalink