6mnd beugel?

Author:
Ayelet
Posted:
za, 11/22/2008 - 08:37
Hallo,

Zijn er hier mensen die mij iets over de 6 maanden beugel kunnen vertellen? Ik weet al dat tanden in ongeveer 6 tot maximaal 9 maanden recht zouden kunnen staan. Het minimale bedrag in 6 maanden is 1200,- (voor alleen de bovenbeugel die ik wil).

http://www.6maandenbeugels.nl/hoe_werkt_6mb.asp

Ik wil graag weten of deze korte behandeling wel werkelijk resultaat oplevert. En is er een prijsverschil tussen ijzeren en doorzichtige slotjes?

Mvg Ayelet
Spiegeltje

Ik weet al dat tanden in ongeveer 6 tot maximaal 9 maanden recht zouden kunnen staan
Maar blijven ze dan ook recht staan als de beugel weg is? Ik heb er verder geen verstand van maar iets in me zegt dat je hiervoor gewoon de tijd moet nemen. Het duurt zolang het duurt en elke orthodontist doet zijn best om het niet onnodig lang te laten duren. Ik zie ook niet wat er nou bijzonder aan is aan dat concept qua techniek en materialen (de site vermeldt dat niet), en misschien zijn er wel situaties dat het inderdaad kan. Maar wie ben ik?

Op internet vind ik ook maar een kliniek die zich hiermee profileert.
za, 11/22/2008 - 13:12 Permalink
Riannebb

Ik ken iemand die dat nu heeft; weet niks over prijs verschil tussen doorzichtige of zilveren slotjes, maar doorzichtige slotjes vallen absoluut niet op. Ik weet niet of hij het gaat halen in 6 maanden, maar het gaat wel snel (zit nu op de helft ongeveer), en je ziet al echt duidelijk verschil. Is wel prijzig!
za, 11/22/2008 - 16:38 Permalink
Ayelet

Ik ken deze behandeling niet zo goed dus kan ik je daar niet echt mee helpen, wel weet ik dat mijn doorzichtige slotjes € 9,- per stuk koste. Deze worden niet vergoed.

groetjes



Bij mij wordt zowiezo niets vergoed aangezien ik niet het juiste tandarts pakket heb. Als ik nu het pakket verander kan ik in januari als ik dan een bovenbeugel neem dan al die vergoeding krijgen? Die doorzichtige slotjes wil ik zelf wel betalen. En kan ik zo'n pakket ooit weer goedkoper krijgen of gaan ze dan moeilijk doen? Ik heb menzis.

Weet iemand de kosten van alleen een bovenbeugel? (als ik het niet in een privekliniek laat doen)

Wat kost een een intake, foto's. ect..
, De maandelijkse behandeling? Ik weet dat het eerste jaar misschien het duurste is en als ik het geheel zelf ga betalen wil ik niet voor verrassingen komen te staan dat het duurder uitvalt. Ik heb zelf voor het eerste jaar 1500 al klaar achteruit gelegd. (voor alleen bovenbeugel)

Op de site van menzis staat:
Orthodontie vanaf 22 jaar: maximaal € 1.500 gedurende gehele verzekeringsduur voor gangbare orthodontie.

http://www.menzis.nl/web/show/id=206296

Is die 1500,- alleen voor orthodontie gereseveerd of gaan daar de tandartskosten ook van af? (vullingen kosten enzo). Ik vraag me namelijk af als de 1500,- weg is dat ik dan de tandarts geheel zelf moet betalen. Dus dat het 1500,- per jaar is voor alles.

Mvg Ayelet
zo, 11/23/2008 - 07:59 Permalink
BJN

De verzekeringsvragen kun je het best navragen bij de verzekering. Dan heb je direct antwoord bij de bron. Met antwoorden van hier heb je een groot risico dat het anders wordt uitgelegd dan het werkelijk is.

Over de beugel: Een 6-maanden-beugel bestaat niet, net als spaans in een week... Het kan natuurlijk wel dat een beugelbehandeling klaar is in 6 maanden. Dat gebeurt regelmatig, maar dat kan in elke praktijk, met elke beugel. Het is altijd de vraag of je in 6 maanden zo goed resultaat bereikt dat het stabiel is. En of er rekening gehouden wordt met alle problemen die er zijn. De 6-maanden-beugel is nix meer dan een marketingterm. In Nederland zijn we dat niet gewent en we raken meteen opgewonden. Niet elke mond is geschikt voor dit soort behandelingen, het daadwerkelijk effect is beperkt en kan soms beter op andere manieren opgelost worden.

Goede vraag, hier een duidelijk antwoord.

BTW wie heeft ervaring met deze beugel? Vertelt deze tandarts wat zijn opleiding is? en dat hij geen specialist is? En dat er misschien betere oplossingen zijn dan in 6 maanden rennen naar het eind?
zo, 11/23/2008 - 08:19 Permalink
Spiegeltje

De 6-maanden-beugel is nix meer dan een marketingterm


Je beschrijft precies wat ik ook vermoedde maar niet durfde op te schrijven. Misschien is het i.d.d. wel zo dat het hier niet eens om een orthodontist gaat maar om een tandarts die er de makkelijke gevallen uitfiltert. En dan als nieuw concept verkoopt. Heel slim, dat wel.
zo, 11/23/2008 - 11:29 Permalink
Spiegeltje

Vraag:
Geachte heer/mevrouw. Kunt u mij aangeven of u de specialisten opleiding tot orthodontist heeft gevolgd. U noemt zich tandarts, maar het is me bekend dat een deel van de orthodontisten zich uit het specialistenregister heeft laten uitschrijven.

Antwoord van de praktijk.
Onze 6Mb specialiste is een tandarts, die een opleiding heeft gevolgd in algemene orthodontie en in het byzonder in 6Mb protocollen.
Jaarlijks schaaft ze haar kennis bij gerenommeerde orthodontische opleidingen in Nederland en in het buitenland.
Ze is geen orthodontiste, maar tandarts van titel met een specialisme in orthodontie.
Mocht u vragen hebben, dan hoor ik dat graag.
ma, 11/24/2008 - 10:51 Permalink
toothje

Wanneer is iemand nu eigenlijk orthodontist, en wanneer heeft diegene alleen maar een specialisme gevolgd? Want als ik kijk in het big register en er een paar opzoek dan zie ik dat de meeste als tandarts staan met specialisme dento-maxillaire orthopaedie.
Hoe zit dit eigenlijk?
di, 12/09/2008 - 16:17 Permalink
Spiegeltje

Orthodontist ben je pas als je staat ingeschreven in het specialistenregister van de Nederlandese Maatschappij ter bevorderin van de Tandheelkunde. Daar gaat een circa 4-jarige (full time) opleiding aan vooraf, dus na de tandartsopleiding.

Er zijn in de mondzorg maar twee echte specialisten: de kaakchirurg (= basisarts+tandarts+specialistenopleiding, die overigens wel iets meer doet alleen de mond) en de orthodontist. Verder heb je nog wel een groot aantal zogeheten differentiaties, zoals tandarts-endodontoloog, parodontoloog etc. Dat zijn strikt genomen geen specialisten maar ze moeten wel aan vrij strenge eisen voldoen van de beroepsorganisaties waar ze staan ingeschreven. Dus qua opleiding, ervaring en uren werkzaam in het specialisme.

Er zijn ook tandartsen die wel de opleiding hebben gevolgd tot orthodontist maar hun vermelding in het specialistenregister hebben laten doorhalen vanwege de tarievenstriuctuur die voor tandartsen gunstiger is. Uiteraard zijn dit ook goede vakmensen.

Verder kunnen er best gewone tandartsen zijn die door opleiding en ervaring goed zijn in (deelgebieden van de) orthodontie. Maar dat is voor de buitenstaander weer lastig te controleren.

Als je op zeker wilt spelen ga je naar een orthodontist (of zo'n ex-orthodontist :D ).

dento-maxillaire orthopaedie

Dat zijn orthodontisten als ik het goed heb.
vr, 12/12/2008 - 23:21 Permalink