Schade na keramische brackets verwijderen?

Author:
beugelbekkie'96
Posted:
ma, 06/03/2024 - 17:51
Hi iedereen.

Ik ben sinds vandaag na 9 maanden beugelen vrij van het metaalwerk in mijn mond! :) ik heb mijn beugel op 27 jarige leeftijd laten plaatsen en ik heb gekozen voor keramische brackets boven, onder heb ik metalen brackets gekregen.

Nu vandaag mijn beugel verwijderd is ben ik natuurlijk ontzettend blij. Het is zeker ontzettend mooi geworden! Je kan wel raden dat ik dus de gehele dag in de spiegel heb gekeken, en zonet ook met een lampje.

Wellicht was dat het slechtste idee ooit, want mijn blijdschap is daarna omgeslagen in totale paniek. Ik heb namelijk het idee dat ik allemaal gescheurde tanden boven heb! Alsof er scheuren in een ruit zitten, zo ziet het eruit. Het zijn verticale strepen die ik dus alleen op mijn boventanden kan zien.

Natuurlijk heb ik meteen naar de ortho gebeld om dit te bespreken, zij geven aan dat het niet kan komen door het verwijderen van de beugel; en het ook kan zijn dat het er al zat en nu pas opvalt omdat je zo goed kijkt. En to be honest heb ik natuurlijk nooit eerder met een lampje op mijn tanden geschenen, dus in zekere zin heeft de assistente daar gelijk in.

Maar toch zit het me niet lekker. Ik heb ook een afspraak gemaakt bij de tandarts maar die is pas 10 juli 2024, en ik merk dat ik gewoon niet gerustgesteld ben.. zijn er mensen die weten of dit kan of iets soortgelijks hebben meegemaakt? Is dit mogelijk bij het verwijderen van de slotjes? En de belangrijkste vraag: IS HET TE FIXEN? Ik ben super bang dat ik nu allemaal beschadigde tanden heb…. HELP! :(
Tandarts_Richa…

Tanden hebben soms "scheurtjes/barstjes"....Valt meestal niet op maar ja met licht erbij en neus op de spiegel zie je alles. Net als de schaal v e ei. Van ver ziet het er egaal uit maar zet er een lamp op en je ziet v alles.kan natuurlijk zijn maar dat kan ik zo natuurlijk niet beoordelen. Meestal is er niets aan de hand. Vraag geruststelling als u bij de tandarts bent.
ma, 06/03/2024 - 18:00 Permalink