Aanhoudende pijn na gaatje vullen!!!

Author:
Paterman
Posted:
do, 04/20/2023 - 19:33
Begin februari zijn er bij mij 2 gaatjes gevuld. Een daarvan is een oude witte vulling die uitgeboord is en opnieuw gevuld is. Deze was best diep en zit dichtbij de zenuw. Sinds die tijd heb ik met koud drinken erg veel pijn eraan en momenteel lijkt alles wat ik eet of drink de pijn te triggeren. Pijnscheuten door m'n hele kaak. Zelfs ook onder waar helemaal geen gaatje is gevuld. Na 1 maand ben ik teruggegaan naar de tandarts. Zijn foto's gemaakt. Geen ontsteking te zien. Afwachtend beleid. Vandaag weer tandarts bezoek. Pijn is heftiger en onderdruk ik nu met ibuprofen en paracetamol. Helpt niet. Opnieuw foto gemaakt en niks op te zien. Allerlei testen gedaan. Wat ze wel kunnen zien is dat tussen de verstandskies boven en de kies ernaast een kleine ruimte zit. Die willen ze vullen.

Ik vraag me af of dit de oplossing is. Ik weet niet meer wat ik moet doen. Klachten zijn zo vaag dat ik niet meer weet waar de klachten vandaan komen. Soms heb ik last bij warm eten dat in aanraking komt met mijn voortand en een ander moment lijkt het vanuit een kies uit te stralen. Het doet in ieder geval erg pijn.

Iemand een idee waar het van kan zijn. Ik hoor dat het kan komen door de vulling zelf. Omdat die krimpt. Maar ik ben nu ruim 2 maanden verder en het word alleen maar erger.
Tandarts_Richa…

Krimp spanning kan soms weken lang gevoeligheid geven. Zeker bij een "diepe" vulling. Er is tijd nodig om een nieuw laag tandbeen , ter isolate , te vormen. Is de hoogte v d vulling met een carbon papiertje gecontroleerd.??.
do, 04/20/2023 - 23:16 Permalink