Amalgaam vulling gekregen

Author:
Ibtissam
Posted:
vr, 04/14/2023 - 22:55
Ik heb recentelijk een almagaam vulling gekregen van de tandarts. Dit kreeg ik na afloop te horen, volgens de tandarts was de locatie van de kies en hoeveelheid vocht de reden dat er niets anders gebruikt kon worden. Ik baal natuurlijk als een stekker.

Het enige alternatief is dan ook de kies verwijderen. Dat wil ik absoluut niet omdat ik dan nog maar twee kiezen over heb in mijn onderkaak en ik nog vrij jong ben.

Zijn er mensen met kennis die een alternatief weten dat ik kan opofferen en onderbouwen aan de tandarts?

Side note: ik heb binnen korte termijn een kinderwens. Ook daar maak ik mij zorgen over met kwik in mijn mond. Het is niet voor niets dat het niet bij zwangere vrouwen gebruikt mag worden. Hoe denken jullie er over?
Tandarts_Richa…

0,0006% v d bevolking ondervindt gevolgen v e amalgaam vulling . In het verleden, nog niet zo lang geleden ( ik was vroeg met het stoppen 1993), hadden wij alleen amalgaam geen composiet en daar zijn verder hele bevolkingen gezond bij gebleven. Daarmee wil ik niet amalgaam goed praten. Er zijn alternatieven. Voor uw tandarts was het niet mogelijk. Er zijn specialisten die het wel kunnen. En vaak kan ook nog een kroon gemaakt worden, maar dat heeft een ander prijs kaartje.
zo, 04/16/2023 - 09:34 Permalink
Tandarts_Richa…

Zwanger zijn met amalgaam in je mond....miljoenen, jaren lang, zijn u voor gegaan. Wil niet betekenen dat voor 0,0006% v d bevolking het goed is amalgaam in de mond te hebben. Ik maak regelmatig in de achterste kiezen , ook als alle wanden v e kiezen gebroken/weg zijn en er alleen een stompje over blijft , een nieuw kies v composiet. De composiet gebruik ik dan als onderbouw voor een kroon als de client ervoor kiest en het financieel wil investeren. Wij kunnen heel veel maar worden helaas beperkt in onze mogelijkheden door de financiën. Ik kan zelfs, mits er voldoende bot is of mogelijkheden om bot op te bouwen, volledige kunstgebitten vervangen door een vaste constructie op implantaten, net als je gewone tanden/kiezen. Je hoeft niet met een kunstgebit te modderen mits je ons de mogelijkheid geeft/kunt geven.
zo, 04/16/2023 - 11:35 Permalink