Onverklaarbare kiespijn!?

Author:
Jes_si1
Posted:
wo, 05/03/2023 - 00:56
Hoi,

Ik heb inmiddels al zeker twee jaar 'onverklaarbaar' pijn aan mijn inmiddels achterste kies linksonder.

Mijn klachten zijn als volgt:
- kan niet eten/kauwen met de kies te pijnlijk.
- bij flinke druk erop ook pijnlijk.

Verder heb ik totaal geen andere klachten, geen probleem met koud/warm, ertegen aan tikken met een lepeltje of dergelijke doet ook geen zeer en om de kies heen ook geen klachten.

Inmiddels ben ik al een aantal keer naar de tandarts geweest, zijn er foto's gemaakt waarop niks te zien was. Alle 4 mijn verstandskiezen heb ik laten weghalen, maar ook dit heeft geen verschil gemaakt en als laatste heeft de tandarts een oude vulling die in de betrefende kies zat vervangen. Maar nog steeds heb ik last van mijn kies en kan ik er absoluut niet mee eten.. Het lijkt me dat als het een ontsteking is, dat de tandarts deze mogelijk ook had gezien tijdens het boren en vervangen van mijn kies? Iemand een idee wat mogelijk een oorzaak kan zijn?
Tandarts_Richa…

Mogelijk een breuk lijn. Zat er een oude amalgaam vulling in??. Mogelijk te veel druk door knarsen etc etc. Ontsteking zie je niet bij boren. Als het element niet verdoofd is tijdens behandeling en u heeft er geen gevoel in kan je vermoeden dat de zenuw "dood" is. Laat ook beoordelen door een kaakchirurg of endodontoloog. Twee weten meer dan een. Misschien een cbct opname om te beoordelen.
wo, 05/03/2023 - 22:50 Permalink
Jes_si1

Als antwoord op door Tandarts_Richa…

Dank u voor uw reactie. Ik durf niet te zeggen wat voor een vulling de vorige was, deze zat er wel al zeker 10 - 12 jaar in. Het is toen zonder verdoving behandeld, maar ik moet zeggen dat het afentoe wel flink voelbaar was, tijdens het boren.. Ik ga in ieder geval weer terug naar de tandarts en mogelijk dat ik dan doorverwezen kan worden.
do, 05/04/2023 - 11:16 Permalink