Paradontitis Apicalis

Author:
EliseS
Posted:
zo, 07/14/2024 - 13:56
Goedenmiddag!

Ik moet in oktober een wortelkanaalbehandeling omdat er een paradontitis apicalis is vastgesteld na een trauma van een x aantal jaar geleden. Nou is het zo dat er ook nog eens een extra splitsing zit in het wortelkanaal ( hoektand) waardoor de kans van slagen bij deze ingreep maar 50% is. Ik ben naar een implantoloog geweest en die adviseert ook nog eens om eerst een wortelkanaalbehandeling te doen. De prognose geeft mijn zo'n slecht gevoel dat ik gelijk een extractie wil doen. Ik weet dus niet wat nou de beste oplossing is want kan een paradontitis apicalis überhaupt nog herstellen???? Deze aandoening klinkt voor mij zo heftig met alle ellende van dien dat mogelijk kan gebeuren na zo'n wortelkanaalbehandeling met afwijkende anatomie. Daarbij komt ook nog eens kijken dat er na de wortelkanaalbehandeling een flapoperatie mogelijk moet plaats vinden + een bezoek aan de chirurg voor de worteplpunt ontsteking.Ik vind het echt afschuwelijk.
Voor de extra informatie: er zit een pocket van 6mm diep en botafbraak. Ik kan na een extractie wel gelijk een implanaat laten plaatsen bij de chirurg.
Tandarts_Richa…

Parodontitis Apicalis, een duur term voor een gewone ontsteking. Een wkb een prima oplossing. Geen "rocket science" met prima prognose. Indien vooraf bekend dat er mogelijk complicaties kunnen zijn dan door een endodontoloog laten uitvoeren. Of uw eigen tandarts als de tandarts voldoende ervaring heeft met mogelijke complicaties. Flap operatie omdat er ook een probleem met de ophanging, parodontium 6 mm. Hoe zit het met bot niveau in de rest v h gebit. Eerst alles rustig voordat er eventueel implantaten geplaatst worden ivm mogelijk peri implantit is. Overleg met de mondhygienist/ parodontoloog.Als de wkb goed geslaagd is wordt een bezoek aan de KC juist voorkomen.
zo, 07/14/2024 - 16:50 Permalink