Probleem onder kronen

Author:
Remco57
Posted:
za, 04/15/2023 - 23:26
Goedenavond,
Ik heb al meer dan 13 jaar 4 kronen (die aan elkaar zitten, dus niet los per tand) op de middelste voortanden boven.

Nu heb ik in het verleden wel af en toe last ervan gehad, een zeurende pijn in deze tanden, maar dat was even en daarna was het weg.
Nu heb ik al een aantal weken deze pijn, heel af en toe is deze pijn weg, maar over het algemeen aanwezig.

Het is heel vervelend en wilde hier dan ook vragen wat dit zou kunnen zijn.

Het is een zeurende pijn en heb soms het gevoel dat de kronen veel te strak om de vier tanden zitten, net alsof het klemt of als er iets tussen de tanden zit.

Ben pas nog (een paar weken geleden), bij de mondhygiëniste geweest, die heeft alles weer schoongemaakt en tandvleesproblemen heb ik daar niet.

Bij voorbaat dank voor uw antwoord.

Remco
Tandarts_Richa…

Goed dat u naar de mondhygiënist gaat en uw tandvlees laat verzorgen maar wanneer bent u voor het laatst voor een algehele controle bij de tandarts geweest?. Laat de tandarts beoordelen en een x-foto maken. Het kan zijn, maar nu ga ik gissen, dat de zenuw v e v d tanden het alsnog heeft begeven en een wortelkanaalbehandeling een oplossing kan zijn.
zo, 04/16/2023 - 09:39 Permalink
Remco57

Als antwoord op door Tandarts_Richa…

Inmiddels bij de tandarts geweest en er is een foto gemaakt. In 2 tanden was al een wortelkanaalbehandeling geweest en de andere 2 was niets aan te zien. De tandarts wist zo ook niet waar het ongemak/pijn vandaan komt. Het enige wat ze kon bedenken is dat de tanden onder de kronen een andere stand aannemen en omdat ze geen kant op kunnen dit het ongemak/pijn veroorzaakt. Ze zou de 4 kronen die aan elkaarzitten eraf kunnen halen en vervangen door 4 losse kronen, maar ze weet ook niet wat ze onder de kronen aantreft en of het dan opgelost is. Ik weet het niet meer.
za, 05/06/2023 - 12:04 Permalink
Tandarts_Richa…

Dacht dat ik hierop vanochtend een reactie op had gegeven. Zonder de foto te zien zou ik weer moeten gissen. Misschien kunt u de foto opvragen en hier plaatsen. Waarom zijn de kronen aan elkaar geplakt>> is dit buitenlands werk?> Als de tanden vast zitten door de brug constructie kunnen ze niet een ander stand aannemen. Ik neem aan dat de tanden parallel geslepen zijn en de brug spanning vrij geplaatst is, dus weinig spanning. idd pas als de kronen verwijderd worden zie je wat eronder zit. En niet vooraf aan te geven of losse kronen oplossing biedt. Zou wel eerst zorgen dat alles goed onderzocht is. Misschien advies v d endodontoloog of de wkb goed zijn en de tanden te hergebruiken zijn.
za, 05/06/2023 - 21:08 Permalink
Remco57

Bedankt voor je antwoord. Kronen zijn in Nederland geplaatst door mijn eigen tandarts (inmiddels met pensioen, maar heb ik nog wel contact mee) en ze zijn aan elkaar geplakt voor de stevigheid op advies van de tandarts. Tandvlees is ook bekeken en dat ziet er voor de rest heel goed uit, geen enkel verder probleem ermee. Dus voor mij een raadsel.
za, 05/06/2023 - 21:14 Permalink