Last van tandvlees

Author:
solonl
Posted:
ma, 12/25/2023 - 13:28
Ik heb mijn vragen in vetgedrukt weergegeven.

Hallo, ik heb sinds 1,5 a 2 weken last van mijn tandvlees. Aan het begin bloedde het bij flossen, nadien nauwelijks meer maar de pijn blijft. Het zit tussen 2 kiezen in, zie geen blaasjes o.i.d. Verder nergens.

Ik heb van alles geprobeerd, van perioaid spoeling (afgelopen 2 dagen), listerine spoeling (voordat ik met perioaid begon), tot spoelen met xilitol, extra vitamine c inname met visolie, zinc. Het bloed nu nauwelijks, alleen bij te hard flossen een klein beetje. De pijn wordt niet echt minder, maar is wel dragelijk, als ik er niet met mn tongs langsga dan merk ik de pijn nauwelijks. Ik heb het idee dat het dieper zit dan aan de oppervlakte aangezien het niet echt bloed en ik echt heel goed nu mn gebid aan het bijhouden ben. Is dit mogelijk? En wat zou een eventuele behandeling kunnen zijn?

Ik heb een 24 uurs tandarts gebeld aangezien mijn tandarts met vakantie is tot 3 januari. Die hebben me meegedeeld dat ik dus met perioaid moet spoelen en een mondhygienst moet opzoeken. Ik vraag me af wat kan een mondhygienst verder buiten wat ik zelf al vollop heb gedaan en gaat dit verschil maken?

Ik ben o.a. bezorgd om de kosten, en hoeveel zorgen moet ik me maken dat dit gaat resulteren in een dure behandeling (onder de 500 euro kan ik wel betalen)? Is een ernstig tandvlees probleem iets wat binnen een paar dagen kan ontstaan/ kan escaleren? Ik heb een tandartsverzekering maar die gaat pas 1 januari in.

Ik zou het liefst wachten tot 3 januari en dan mijn tandarts bellen, is dit aan te raden? Als iemand tips en adviezen heeft, graag!
Tandarts_Richa…

Ik zou beginnen met de meest uitgebreide tandarts verzekering. Problemen met het tandvlees en eventuele behandeling bij een parodontoloog is niet goedkoop. Tenzij uw tandarts heeft aangegeven dat u niet veel risico in uw mond heeft zou ik mij zo hoog mogelijk verzekeren. Of zelf het risico dragen...waarschijnlijk meer dan 500. Maar dat kan ik zo niet beoordelen. En idd tandvlees problemen kunnen snel escaleren bij onvoldoende zorg. Uw mondhygiënist en parodontoloog zijn opgeleid om problemen aan het tandvlees aan te pakken. Tot u tandarts v vakantie terug is zou ik zo goed mogelijk reinigen. U geeft aan dat u al 105-2 wkn last heeft...wat heeft uw tandarts gezien/gezegd.
di, 12/26/2023 - 01:17 Permalink