Oil pulling

Author:
Maysun
Posted:
ma, 07/30/2018 - 09:57
Vanuit de alternatieve (aryuvedische) hoek hoor ik wel eens dat je mond spoelen met kokosolie of sesamolie moet helpen tegen ontstoken/bloedend tandvlees. Dat heet dan oil pulling. Ik ben benieuwd hoe de tandarts(en) hierover denken? Ik vraag me vooral af of spoelen met zo'n olie na het poetsen gaatjes voorkomt of juist uitlokt.
vV

tja, klinkt als symptoombestrijding ipv oorzaak van het ontstoken tandvlees aanpakken...
In de regel heb ik niets tegen alternatief, sterker nog maak er , na goede overweging, zelf soms ook gebruik van.
Maar probleem is dat er allerlei middeltjes soms worden aangeraden voor iets waar echt actieve behandeling/consultatie voor nodig is. Het als ondersteuning van behandeling gebruiken is niets mis mee (voor zover middelen echt niet kunnen schaden) maar niet als op zich zelf staande therapie zeker wanneer je oorzaak probleem niet weet...
ma, 07/30/2018 - 10:30 Permalink
Lieneke

Baat het niet, schaadt het niet. De werking is wetenschappelijk niet aangetoond. Als je voor en na het spoelen een kweektest (bacteriën tellen), zie je geen enkel verschil. Ik heb ook nog geen goed resultaat voorbij zien komen. Bovendien kost tandenpoetsen er rageren aanzienlijk minder tijd....wil je dan toch nog ergens mee spoelen...essentiele oliën zijn inmiddels wel aangetoond, maar ook daar is het effect maar klein van.
ma, 07/30/2018 - 13:50 Permalink