Pijnlijk gevoel tandvlees?

Author:
Julie3630
Posted:
di, 02/06/2024 - 16:15
Hallo allemaal. 25 januari had ik een afspraak bij de tandarts om een afgebroken kies terug te late vullen. Deze was al een tijdje afgebroken maar moest eerst een WKB afmaken aan een andere tand. Ik had niet echt last aan deze tand, was gewoon een stukje vd voorzijde die was afgebroken. (linksboven kies naast wijsheidstand). Bij de tandarts hebben ze eerst de tand naast deze kies gemaakt. Had hier blijkbaar gaatjes in. Heb 2 verdovingen gehad, weet niet zo goed meer waar ze die hebben gezet. Ik vond het boren pijnlijk. Ik merk ook dat deze kies nogsteeds gevoelig is voor kou.
Nu heb ik sinds een aantal dagen pijn aan mijn tandvlees. Zeg maar niet op het harde deel maar erboven. Helemaal linksachterin vanboven. Ik voel dit als ik met mijn mond beweeg en als ik erop druk doet het pijn. Ik heb geen pijn bij kauwen ofzo. Ik heb ook het gevoel als ik er wat te hard op druk dat ik wat bloed proef. Ben zondag naar de tandarts geweest om dit aan te halen. Die ging met koude lucht over mijn tanden. Ik voelde alleen wat gevoeligheid bij de kies die is afgebroken. Heb een gat in mijn wijsheidstand maar hier voelde ik geen pijn. Ook bij het tikken op de tand niet. Hij heeft zelf ook gevoeld met zijn vinger maar voelde geen bult of dergelijke.
De tandarts zei dat het waarschijnlijk vd verdoving kwam, dat dit een gevoelige pijnlijke plek heeft veroorzaakt. Maar vind het raar, we zijn bijna 2 weken verder en heb hier nogsteeds pijn aan.
Kan dit? Of wat zou het kunnen zijn?
Julie3630

Dag Richard, danku voor u snelle reactie. Er is geen foto gemaakt. De tandarts heeft alleen gevoeld op de betreffende plek, en getikt op de kiezen in de buurt. Ook met koude lucht.
Voor derest is er niets gebeurd. Ze gebruiken een foto van 1,5 jaar geleden
di, 02/06/2024 - 19:36 Permalink
Tandarts_Richa…

Jammer. Ik maak altijd in dergelijke situaties een x-foto om de een kies en de wortelpunten goed te beoordelen. Zonder foto kan ik de wortelpunt niet beoordelen. Soms gaat de zenuw na een behandeling "dood". Er onstaat een ontsteking aan de wortelpunt. Wat goed dat uw tandarts op zondag behandelt.
di, 02/06/2024 - 23:16 Permalink