Ragers of te klein of te groot

Author:
Mia_
Posted:
wo, 02/14/2024 - 23:25
Zoals de titel al zegt: ik kan niet de juiste maat ragers vinden voor sommige ruimtes tussen mijn tanden/kiezen. En ik heb al verschillende merken geprobeerd, waaronder Tepe, Interprox, Lactona. Bij de mondhygiëniste ben ik geïnstrueerd om toch de grotere ragers te gebruiken met als gevolg dat er wondjes ontstonden en ik heel veel pijn had/heb. Toen ben ik op aanraden van een andere mondhygiëniste overgegaan op softpicks van Gum, maar daarmee kan je niet zo goed schoonmaken. Want ik merkte al snel dat mijn tandvlees toch begon te ontsteken. Dus ben ik weer overgegaan op ragers, alleen heb ik weer hetzelfde probleem: de ragers zijn te klein of te groot. En wanneer ik de grotere gebruik, krijg ik wondjes, wat ik nu dus weer heb. Ook heb ik twee ragers op elkaar geprobeerd, maar daar maak ik ook mijn tandvlees mee stuk. Dit is echt een groot probleem, aangezien ik ook parodontitis heb. Ik ga een afspraak maken bij de parodontoloog, maar wat kan ik op dit moment doen? Hoe kan ik de juiste maat ragers vinden? En hoe moet ik de plekken reinigen waar ik het geforceerd heb, waar het pijn doet, weer met softpicks?
Tandarts_Richa…

Floss en softpicks zijn voor mij de trainers. Rager en stoker geven het beste effect. In de mond heb je voor verschillende ruimtes verschillende maten ragers nodig. ...uitproberen welke waar past. Alles zo goed mogelijk reinigen. Bij parodontoloog goed laten adviseren wat waar te gebruiken.
vr, 02/16/2024 - 00:30 Permalink
Tandarts_Richa…

Alles zo goed mogelijk schoon houden is wat u nu kunt doen. Ragers zijn er in standaard niet individuele mate. U zult dus door uit te proberen een zo goed mogelijk rager moeten vinden. En anders zo goed mogelijk. Waar u geforceerd heeft zou ik met een iets te kleine rager , uitproberen, reinigen.
di, 02/20/2024 - 19:39 Permalink