vreselijk vieze smaak door kunstgebit

Author:
jovanos
Posted:
di, 02/13/2024 - 11:03
Noodgedwongen kreeg ik ruim 5 jaar geleden een boven en onderprothese. Top op heden is het een nachtmerrie voor mij om deze te dragen. Ik ondervind veel problemen, zoals pijn en het ergste is de gruwelijk vieze smaak in mijn mond. Als ik mijn protheses uit doe, dan heb ik een normale/neutrale smaak, maar zodra ik ze in doe, en ik drink b.v. een slok water, dan komt er meteen een gruwelijke smaak vrij, en dat blijft zo zolang ik ze in mijn mond heb. Het ergst is het bij vloeibaar, zoals bij water en koffie. Dan lijkt het een soort tot ontwikkeling te komen, en gaat niet meer weg, totdat ik de prothese verwijder.
Ik ben al op allergieen getest, en daar kwam niets uit behalve dat ik allergisch ben voor nikkel. Maar dat wist ik al.
Ik kan onmogelijk de protheses een dag inhouden, want de smaak is echt zo gruwelijk vies. Verder probeer ik de smaak te onderdrukken/maskeren door zoete snoepjes te zuigen, en brengt dan meteen wat verlichting.
Ik ben al 5 jaar onder behandeling bij het UMC , en heb inmiddels weer nieuwe protheses gekregen, waaronder een met anti allergie grondstoffen, en een gemaakt met een 3-d printer, want die gebruikt ook weer een ander soort materiaal. Ik had mijn hoop hierop gevestigd, maar helaas is de smaak, ook bij deze nieuwe sets, gruwelijk vies. Ik ben ten einde raad.
Reinigen doe ik ruimschoots, misschien zelfs te vaak?
Ik zal mijn verhaal niet langer maken, maar ik hoop dat met hetgeen ik u vertel, misschien bekend voorkomt bij iemand?
Tandarts_Richa…

Men zegt dat prothesen een v mijn specialismen is. Maar neen dit heb ik niet eerder gehoord. Ik zie wel heel vieze prothesen. Maar wat proeft u. Is het de bacterien die rotten ( bacterien gaan dood, uw lichaam temp. is 37*, dat gaat rotten) dat u proeft of echt het materiaal dat vies is. Misschien dat u een sterk ontwikkelde smaak heeft waardoor u dat sterker waarneemt.. 3X dgs reinigen met een nagel borstel en zacht zeep. Vergeet niet ook uw tong/verhemelte. kaak ook te poetsen. Als ik probeer mensen op dit forum voor de negatieve ervaringen te waarschuwen vindt men mij een zeurpiet, negatieveling. ben heel blij met uw verhaal.Nooit aan beginnen indien nog te voorkomen.
di, 02/13/2024 - 22:22 Permalink