amelogenesis imperfecta

Author:
indesu
Posted:
ma, 12/20/2010 - 20:42
Hoi even een vraagje over amelogenesis imperfecta bij mijn dochter van net 6 jaar is bij de halfjaarlijkse controle door de tandarts een vermoede van amelogenesis imperfecta vastgestelt, met een verwijs brief naar de kaakchiruge voor een foto van de hele kaak te maken nu blijkt ze dit inderdaad te hebben.
Mij vraag is nu hoe komt ze er aan (ervelijk, of toch door ziekte) en wat is er te doen behalve tanden en kiezen trekken zelf weet ik dus helemaal niks van amelogenesis imperfecta is dat pijnlijk hoe gaat dat op de lange termijn wat is het beste voor me dochter.
Zoveel vragen kan iemand mij vragen beantwoorden bij voorbaat dank
Groetjes van een bezorgde moeder
Tandenvraag

Beste mensen,
mijn zoon heeft Amelogenesis Imperfecta. Nu zei de tandarts dat hij helemaal geen suiker meer mag, ook geen gedroogd fruit en vruchtensappen. Heel af en toe stevia of kokosbloesemsuiker (1 x in de 3 maanden). Hebben jullie ook dit advies gekregen? Voor een kind van 8 is dat best wel heftig.
Bedankt.
wo, 04/10/2024 - 10:02 Permalink
Tandarts_Richa…

Meestal is dat de eerste grote kies. De tweede grote kies is vaak normaal. Wat ik vaak doe is in overleg met de orthodontist overwegen om de eerste kies te verwijderen. De tweede kies en verstand kies worden dan door de orthodontist, naar voren geschoven zodat er de ruimte v d verwijderde kies gesloten wordt.. Indien niet verwijderd wordt dan letten op voeding en drinken.
wo, 04/10/2024 - 22:20 Permalink