Gezondheidsproblemen na wortelkanaalbehandeling

Author:
Nicky69
Posted:
za, 11/03/2007 - 13:38
Ik heb 1,5 jaar geleden een wortelkanaalbehandeling gehad aan mijn hoektand (waaraan een brug is bevestigd). Na het dichtmaken, was het of ontplofte mijn hoofd. Kreeg twee antibiotica kuren. Maar werd alleen maar zieker, koorts, diepe steken in mijn hoofd en druk achter mijn rechteroor. Ik kon nog amper lopen. Werd drijfnat wakker. Naar een weekendtandarts, kreeg nog een wortelkaalbehandelig bij een kies. Na twee weken doorgestuurd naar kaakchirurg. Die heeft de worelpunt verwijderd bij de hoektand. Daar is een barst geconstateerd. De assistente zei het weefsel is gewoon zacht dat zie je niet vaak. En de kaakchirurg zei ik ben bang dat ik er een barst in heb geboord en dat hij verloren is gegaan, jammer maar helaas (het was geen leuke behandeling, daardoor durf ik ook niet weer naar die chirurg).
Ik bleef koorts houden en de tandarts zei dat ik naar de huisarts moest. Daar kreeg ik een 3e kuur. Hierna is de koorts verdwenen. Maar ik blijf ontzettend moe, heb nog lang last gehad van diepe steken in mijn hoofd en druk achter mijn rechteroor. Ben in het ziekenhuis geweest bij de KNO arts, neuroloog en een andere kaakchirurg. Maar die kaakchirurg zei dat het er goed uit zag op de foto. De huisarts dacht dat het met rust over moest. Maar ondertussen ben ik 1,5 jaar verder, langzaam aan het opbouwen met werken. Sinds kort zit ik op 24 uur werken (normaal 40), maar die 24 uur trek ik niet. Ik vind het heel erg, want ik heb een hele leuke baan. En ook prive kan ik heel weinig.
En vraag me toch af, of het met die wortel te maken kan hebben.
Ik had hiervoor nooit hoofdklachten of zware vermoeidheidsklachten.
Nicky69

De brug is op dezelfde plaats gebleven. Ik heb vroeger de aa bacterie gehad.
Ik heb geen lange reis gemaakt. Weerstand was wel laag toen het me overkwam. Ik heb gelezen op internet dat een "zieke wortel" wel oorzaak kan zijn van chronische ziekte.
Ik ben me niet bewust van klemmen of knarsen, maar dan zou ik hiervoor toch ook zulke problemen moeten hebben?
Herinner me nog wel dat de kaakchirurg zei een barst blijft altijd lekken.
In het begin kon ik niet eens meer lezen of autorijden. Dat soort dingen kan ik al weer een hele tijd. De druk achter het oor was eerst grotendeels aanwezig en nu veel minder. En nog steeds snel vermoeid.
Het is voor mij een raadsel. En ik ben bijna zover om dan de hoektand maar te laten verwijderen. Maar omdat deze voor mij heel belangrijk is (de brug) zou het erg vervelend zijn, als dit niet de oorzaak is.
zo, 11/18/2007 - 17:25 Permalink
Mignon

Dan is het nog even de vraag hoe diep die barst is in de hoektand en hoe deze verloopt... Dit kan inderdaad zorgen voor chronische pijnklachten. Blijf je de pijn houden als er verdoving op die plaats is gegeven? En wanneer doet het precies pijn; bij dichtbijten of juist bij het van elkaar afhalen van de tanden? Een spierprobleem hoeft trouwens niet altijd bestaan te hebben. Juist in periodes van veel stress spelen klachten op. Ook na een langdurige tandheelkundige ingreep waarbij je de mond ver moet openen kunnen klachten ontstaan aan het kauwapparaat.

Gr, Mignon
di, 11/20/2007 - 21:27 Permalink
Nicky69

Na de wkb hoektand, heeft een weekendtandarst de tweede kies na hoektand behandeld (ook wkb). En bij die verdoving was inderdaad mijn hoofd even vrij. Later was de koorts en pijn (diepe steken) weer terug. Bij afmaken wkb kies weer verdoving gehad en direct door naar kaakchirurg. Hiervan weet ik even niet meer of mijn hoofd toen vrij was.
Hoe lang de barst is weet ik niet, het is een lengtebreuk. En de kaakchirurg zei dat ik om de 3 maanden hoogstens half jaar een controlefoto moet laten maken. In de brief naar tandarts had hij staan half jaar. Bij de laatste foto was niks te zien, maar toen ik de wkb kreeg was er ook niks te zien op de foto. Toch wkb gedaan en het was fiks ontstoken. Tandarts heeft het open gelaten zodat het er nog uit kon lopen. De volgende ochtend zat er gewoon bloed op mijn kussen. Dus zo'n foto zegt ook niet alles.
Vorig jaar ben ik bij een paradontoloog geweest en hij dacht dat de infectie in mijn bloedbanen was gekomen. Hij zei ik zou het nog wat tijd gunnen. En of het uit die wortel komt weet je niet eerder zeker dan dat je deze verwijderd. Maar dat bezoek is een jaar geleden. Dus tijd heb ik het wel gegund.
Wat vinden jullie van een biologische tandarts, die misschien met acupunctuur de stoorzender kan zoeken? Want nu ben ik bang van stel ik laat de hoektand trekken en het blijkt dan de kies te zijn. Al had ik daar geen heftige reacties op zoals bij de hoektand.
Of van ozon? Die als daar nog een infectie huist dat misschien kan vernietigen?
Ondertussen heb ik veel gelezen op internet dat het dus wel voorkomt dat iemand chronisch ziek kan zijn van een haard/focus in het gebit of amalgaan. Wordt daar in de opleiding voor tandarts wel aandacht aan besteed?

Ik ben wel blij dat dit forum bestaat en ik wil jullie alle drie bedanken voor jullie reactie.
za, 11/24/2007 - 14:34 Permalink
Newtan

Het is je bekend dat ontstekingen je ziek kunnen maken. Maar dan moet er meer aan de hand zijn dan alleen bij je gebit. Verkeerde voedingsgewoontes of chronische vermoeidheid kan daarmee verband houden.
Maar een barst in de wortel is altijd het einde van de tand. Wanneer je hem zat bent, laat de tand er dan uit halen. Medicijnen helpen ook niet goed als er nog vuil in de barst zit.
zo, 12/02/2007 - 12:55 Permalink