Wok opgegeten

Author:
hiddenwings
Posted:
ma, 11/26/2007 - 15:44
Vorige week maandag kreeg ik een hele vieze smaak in mijn mond. Toevallig had ik die avond eten gemaakt in de wok, en dit was een beetje aangebrand. Het onderste uit de wok heb ik uiteraard niet opgegeten, maar ik kreeg daarna een vieze smaak in mijn mond. Waarschijnlijk heel toevallig. Ik heb me suf gezocht op internet en ben uiteindelijk hier beland. Ik heb telkens een roestig gevoel in mijn mond. Ik dacht even dat er iets mis was met mijn tong, of vanuit mijn maag, maar het smaakt telkens weer als ijzer of als roest. Nu heb ik toch maar een afspraak gemaakt bij de tandarts, want misschien lekt er een vulling of iets dergelijks! De plek waar het vandaan komt, kan ik niet goed plaatsen, want ik heb ook geen pijn. Er zal waarschijnlijk al eens een wortelkanaalbehandeling hebben plaatsgevonden. Het is echt smerig, in het begin liep ik te kokhalzen door het huis. Wie herkent deze metaalachtige smaak?
wiske07

Misschien vergezocht hoor, maar ik probeer mee te denken... :) Waarmee heb je gewokt? Ik heb altijd een week lang een rare smaak in mijn mond van olijfolie. Het heeft een poosje geduurd voordat ik erachter kwam waar die rare smaak vandaan kwam. Ik gebruik zelf dus nooit meer olijfolie, maar als ik bij iemand anders eet, dan weet ik de volgende dag direct of het bereidt is geweest met olijfolie.
Een extra check bij de bij de tandarts is niet verkeerd, misschien is het inderdaad wel wat je zegt, een lekkende vulling oid. Hopelijk gaat het niet te lang duren met die vreemde smaak, lijkt me heel vervelend.
ma, 11/26/2007 - 17:20 Permalink
Mignon

Wat een vreemde zaak. Je zou bijna zeggen dat het geen toeval kan zijn en dat die smaak iets te maken moet hebben met het aangebrande eten. Nu weet ik toevallig dat een overschot aan vitamine D kan leiden tot een metaalsmaak. Ook kleine bloedende wondjes of bepaalde medicijnen kunnen een ijzersmaak afgeven. Heel af en toe wordt er nog wel eens een amalgaamvulling gevonden die een metaalsmaak veroorzaakt. Maar kan het niet zo zijn dat er minimale stukjes van de antiaanbaklaag in het eten terecht zijn gekomen?

Gr, Mignon
ma, 11/26/2007 - 21:51 Permalink
hiddenwings

Beste mensen, bedankt voor alle reacties. De wok is van gietijzer, dus zonder anti-aanbaklaag. Bovendien gebruik ik geen olijfolie, want die kun je niet zo heet verhitten. Ik neig steeds meer naar die vulling die niet goed meer zou zijn en toevallig heeft het dan plaatsgevonden samen met die aangebrande wok. Ik heb 19 dec. een afspraak bij de tandarts en tot die tijd moet ik maar veel kauwgom eten om de mensen niet af te schrikken!
di, 11/27/2007 - 08:22 Permalink
maartendevries

Toen mijn kies ontstoken was(of verrot, weet het niet precies), had ook ongeveer zo'n smaak. Ik benoemde het als vuurwerk :P Heel gek, maar ik had er wel het idee bij. Dit hoeft niet gepaard te gaan met pijn, want ik had er geen enkele last van.

Hoop dat je er wat aan hebt.
za, 12/08/2007 - 05:13 Permalink
Mignon

Het zou inderdaad corrosie kunnen zijn van de amalgaamvulling. Als je de vulling laat vervangen door een composiet zal de smaak ws verdwijnen. Zo niet dan is er toch iets anders aan de hand.

Grts, Mignon
za, 12/08/2007 - 14:27 Permalink