Behandeling parodontitis

Author:
sandra1993
Posted:
ma, 01/13/2014 - 10:51
Hallo allemaal,

Ik moet in mijn gehele mond behandeld worden voor parodontitis en ik heb hier een aantal vragen over.

- Uit hoeveel afspraken bestaat deze behandeling
- Word(en) deze behandeling(en) vergoed met een VGZ Jong pakket
- Is de behandeling pijnlijk ?
- Kan het tandvlees weer gezond worden na deze behandeling(en)

Alvast bedankt voor de reacties!
Lieneke

Parodontitis wordt via het paroprotocol behandeld. Individueel...dat betekent dat er eerst een onderzoek wordt gedaan en dan bekeken wordt hoe vaak u precies zal moeten terugkomen voor de initiële behandeling (de grote schoonmaak). Bij de een is dit vier keer een uur en bij de ander een keer drie kwartier. Dat ligt aan de ernst van de parodontitis e.d. Als alles onder en boven het tandvlees schoon is en u goed is voorgedaan hoe het thuis dient bij te houden, komt u na 6-12 wk weer terug. Dan wordt alles nogmaals onderzocht en vergeleken met het vorige onderzoek. Ben je op de goede weg? Is er nog meer nodig? Als alles okay is, rolt u de nazorg in. Dat is vaak elke drie maanden nodig. Soms kan het naar vier maanden afgebouwd worden of naar een half jaar. Stop je met behandelen, dan komt het net zo hard weer terug.
Over de vergoeding zal u uw eigen verzekering moeten bellen. De codes die (kunnen) worden gebruikt, vindt u op de hoofdpagina via 'parodontitis' of 'tandvleesontsteking'. Er zijn zo ontzettend veel verzekeringen, die ken ik helaas niet allemaal uit mijn hoofd.
De behandeling kan gevoelig zijn. Dat ligt er maar net aan. Mijn patiënten ervaren veel vaker geen pijn dan wel. Ik verdoof 1 op de 20 mensen. Het ligt aan de ontsteking, aan uw pijngrens en aan de mondhygiënist zelf.
Ja, het kan gezond worden. Maar dat is wat anders dan dat het 'over' is. Kaakbot blijft vrijwel altijd laag liggen en blijft dus een zwakke plek. Er blijven regelmatig restpockets over (ook afhankelijk van de originele diepte). Daarom is de nazorg zo belangrijk en ook uw eigen inzet. De mondhygiënist kan niet zonder uw huiswerk. Je werkt als het ware samen.
ma, 01/13/2014 - 17:06 Permalink