behandeling teruggetrokken tandvlees

Author:
jantine78
Posted:
do, 05/17/2012 - 16:09
al jaren heb ik last van teruggetrokken tandvlees. Daar baal ik ontzettend van. Volgens de tandarts komt dat door te hard poetsen. Destijds had ik ook veel stress. Ik heb weleens gehoord stress ook een rol kan spelen. Nu poets in electrisch. Het tandvlees ziet er mooi roze en stevig uit maar blijft natuurlijk teruggetrokken. Ik heb weleens gehoord van een tandvleescorrectie. Een stukje weefsel wordt dan uit het verhemelte gehaald en op de blootliggende tandhals gezet. Mijn tandarts zegt het slagingspercentage zeer klein is. Is dat waar? Ik moet er niet aan denken dat mijn tandvlees verder gaat terugtrekken, dat het kaakbot gaat slijten enz. Hoe kan ik dat verder voorkomen? Bij voorbaat dank voor uw antwoord. Bestaan erin Nederland ook klinieken die dat soort ingrepen uitvoeren?
Jelle015

Goededag,

Helaas heb ik teruggetrokken tandvlees over mn hele gebit opgelopen, waarschijnlijk een poetstrauma grotendeels veroorzaakt door een ander toen ik een dag zelf niet kon poetsen. Hoe of wat doet er hier verder niet toe. Ik baal natuurlijk stevig. Buiten dat heb ik er vooral 's nachts erg veel last van. Blijkbaar komt de lucht als ik lig op verkeerde plekken.

Ik poets met sensodyne met novamin en heb inmiddels als 1x Duraphat gehad en een laser behandeling met een diode-laser. Dat laatste heeft enigszins geholpen, maar niet voldoende om slaap te kunnen vatten. Ik lees elders op het forum dat er verschillende glasionomeren of composieten zijn die kunnen worden aangebracht.

Ik neem aan dat hier het risico van lekken bestaat net als bij vullingen, daarom wil ik graag meteen de goede keus maken qua vulstof voor mijn tandhalzen.

1.Is er een manier om in te schatten welke seal het best zal werken?
2. Ik lees juich verhalen over gevoelige tandhalzen en de waterlase laser, iemand hier ervaring mee?

Bedankt voor het antwoorden!
do, 07/26/2012 - 13:53 Permalink