Bijwerkingen Perio aid

Author:
Selah
Posted:
wo, 11/17/2010 - 10:21
Sinds vannacht gebruik ik perio aid vanwege hoofdpijn die vanuit mijn kaak omhoog straalt.
Ja, ik weet dat de tandarts bellen voor een afspraak dé oplossing zou moeten zijn voor de oorzaak van de pijn, maar een panische angst voor de tandarts maakt dit niet gemakkelijk.
Ik wil kijken wat mijn huidige tandarts nog voor mij kan doen zonder een transfer te moeten ondergaan naar een tandarts die gespecialiseerd is in angststoornissen.

Zo goed als elke tand en kies-die er nog inzit-is gevuld, maar ondanks dit blijft het probleem van pijn en slecht kunnen eten bestaan.
Tanden poetsen, flossen en mondwater(gewoon mondwater voor plaque) gebruik ik dagelijks twee maal.
Ik heb mijn tandarts al meerdere malen(lees gedurende enkele jaren elke keer dat ik kwam)vermeld dat ik pijn had aan tanden en kiezen van koude, warmte, zure, zoete voedingsmiddelen, dat ze verkleuringen kregen en dat het eten van dingen betekende dat ik pijnklachten en ophopingen van voedsel tussen tanden en kiezen en onder het tandvlees kreeg.
Hierop zei hij dat ik dan maar beter moest gaan poetsen.
Helaas werkt dit "beter poetsen" niet.

Nu gebruik ik dus in periodes perio aid om de pijnlijke kiezen/kaken weer iets rustiger te krijgen.
Helaas ben ik tot de ontdekking gekomen dat naast dat het gebruik van de perio aid zorgt voor een half verdoofde, half overgevoelige tong er ook flink lang een enorm smerige smaak in mijn mond blijft hangen.
Dit is met het eten en drinken van dingen niet weg te krijgen.
Hoe krijg je die vieze smaak van de perio aid weg en zorg je ervoor dat je na twee uur niets te hebben gegeten of gedronken iets kunt eten zonder die smerige smaak die overheerst?

Wat mogelijk nog wel handig is om te weten is dat ik bij het eten en drinken van bepaalde vruchten en groenten er blaren ontstaan in mijn mond en dat deze gemiddeld ongeveer een week of twee blijven zitten.
Dit is onderdeel van een complexe allergie voor verschillende levensmiddelen.
Daarnaast heb ik jarenlang een compenserende eetstoornis gehad, waarbij de aversie tegen eten en drinken weer de kop opsteekt wanneer dingen smerig smaken of de mond en/of keel pijnlijk en opgezwollen zijn.
Dus de smerige smaak van de perio aid kan ik er niet goed bij gebruiken.
Helaas is het stoppen met de perio aid niet heel wenselijk om de pijnklachten (en de oorzaak hiervan) aan te kunnen pakken.

Iemand die iets weet hiertegen?
Lieneke

De genoemde bijwerkingen zijn niet bekend. Wel is bekend dat je er een verminderde smaaksensatie van kunt krijgen.

Ik vraag me af of je niet beter terecht kunt bij een mondhygienist. Aangezien je eigen tandarts enkel zegt 'beter poetsen'. Want dan moet je wel weten hoe! En dat kan een mondhygienist je heel duidelijk vertellen en laten zien.

Succes met alles!
wo, 11/17/2010 - 12:24 Permalink