hoe mond verzorgen

Author:
totalplay
Posted:
di, 09/26/2017 - 22:11
Er is zoveel informatie op het internet dat ik er zelf niks meer van snap.
Ik ben 19 en van belgie

Ik heb heel mijn leven slechte mondhygiëne gehad wegens luiheid + slechte opvoeding.
Moest een beugel op mijn 12e om vervolgens blokjes te dragen maar ik droeg die beugel nooit waardoor het niet tot blokjes is gekomen en nog steeds scheve tanden heb (of ik hier spijt van heb). Ik wil heel graag mijn tanden fixen en ben ondertussen mijn geld hiervoor aan het bijsprokkelen.
Heb tot 6 maanden geleden ook heel mijn leven maar 1 keer per dag mijn tanden gepoetst (ochtend alleen). Nu doe ik dit 2x/dag (nu 5-7min/poetsbeurt vroeger 1-2/min).
Ja mijn tanden zijn geel (nu wat minder maar nog steeds geel), Heb ook tandsteen en heb tussen het tandsvlees van 3 tanden en die tanden wat groen (weet niet wat dit is). Heb ook recent helemaal links vanboven een klein gaatje wat volgens mij komt door het volgende:
Moet sinds recent dexedrine (dextroamfetamine), het maakt mijn mond extreem droog en eet amper iets omdat ik nooit honger heb. Ik kauw steeds op "sugarfree" kauwgom om een wat minder droog gevoel te hebben.

Op het internet heb ik te veel dingen gelezen (flossen is blijkbaar slecht? Je mag niet met water spoelen na het poetsen en pas 30min later water drinken, max 2x/ dag poetsen etc)
Hoe moet ik nu mijn mondhygiëne aanpakken, wat mag ik wel en niet etc, is sugarfree kauwgom slecht of moet ik nog op andere ingrediënten letten etc? Heb amper geld dus kan niet in machines investeren ofzo (heb wel een sonicare borstel).
Lieneke

Als antwoord op door vV

Die bestaat in Belgie niet ;)
Maar inderdaad, je bent ernstig toe aan informatie op maat. Het groene is waarschijnlijk ook tandsteen, dus een professionele gebitsreiniging lijkt me sowieso op zijn plaats. Daarbij kan gekeken worden welke adviezen bij jou voorrang hebben. Dat lijkt mij in eerste instantie een poetsinstructie.
wo, 09/27/2017 - 11:28 Permalink