Pijnlijk/ontstoken tandvlees?

Author:
Chris010
Posted:
do, 08/09/2018 - 00:05
Vandaag bij de tandarts geweest omdat ik dacht last te hebben van mijn verstandskies. Uiteindelijk bleek na even snel wat voelen en kijken dat het tandvlees ontstoken was volgens de tandarts. Echter toen ik vandaag keek in de spiegel met een zaklamp zag ik deze vreemde plek met een wat donker plekje in het midden.
Deze plek doet goed zeer en zorgt soms voor een kloppende pijn. Daarnaast heb ik ook moeite met eten en slikken. Ik heb van de tandarts een antibiotica kuur gekregen. Maar nu vraag ik mij af of hij deze plek wel gezien zal hebben aangezien ik dacht dat het om de verstandskies ging en hij daar dus de focus op heeft gelegd.

Moet ik opnieuw terug gaan? Of is de antibiotica kuur genoeg om dit te verhelpen? Is het inderdaad een ontsteking?

Alvast bedankt.

Groeten,

Chris
Attach
vV

ik zie duidelijk een doorkomende verstandskies, met in samenhang daarmee ontstoken tandvlees. Niets iets waar je AB kuur voor voor hoort te schrijven eigenlijk, dat zal niets (blijvends) uitrichten namelijk. Oorzaak moet weg, dus die verstandskies.
do, 08/09/2018 - 08:24 Permalink
Chris010

Als antwoord op door vV

Oké, bedankt voor uw reactie. Ik denk dat de tandarts dit dan zo heeft voorgeschreven i.v.m. mijn vakantie. Begin september ga ik op vakantie om te duiken en dit kon volgens hem niet als de kies nu verwijderd werd. Hij zei dat met de antibiotica de ontsteking en de pijn weg zal gaan zodat na de vakantie de kies verwijderd kan worden.
do, 08/09/2018 - 11:11 Permalink
vV

Als antwoord op door Chris010

nogmaals ab doet hier (niet blijvend) iets aan...extra grondige reiniging wellicht wel. Extractie nu geeft geen problemen met duiken over een kleine maand, een aanwezige sluimerende ontsteking mogelijk wel. (eea afhankelijk van hoe diep gedoken gaat worden) Maar dat is mijn mening.
do, 08/09/2018 - 11:30 Permalink