Hoge kosten parodontoloog controlle

Author:
tingobop
Posted:
za, 01/02/2016 - 14:14
Hallo ik ben 2 weken terug bij de parodontoloog geweest en die heeft enkel mijn tandvlees nagelopen . dit ging heel snel en was in 5 minuten gebeurd,

nu kreeg ik de rekening van meer dan 150 euro??? met code T12, en ik vraag mij af of dat wel klopt .er is immers verder niks gedaan.. waarom dan zulke hoge kosten vraag ik mij af????

en wat er bedoeld word met ongeacht het aantal zittingen? kan ik de rest van het jaar gratis?

Code Omschrijving
Tarief

T12 Onderzoek van het tandvlees parodontiumstatus
€ 153,26

Toe te passen bij patiënten met gemodificeerde DPSI-score 3-positief of
score 4. Ongeacht het aantal zittingen.
tingobop

Wat houd een onderzoek met code T12 dan wel precies in?

ze hebben bij elke tand het tandvlees geprikt, ging heel snel .de parodontoloog riep de dieptes van de pockets tijdens het prikken naar de assistente die het noteerde het. ging echt zo ,3,3,2,3,4,3,3,3,3,3,3,3,3,3,3,3 bij elke tand het tandvlees af dus. was niet langer dan 5 minuten werk..

en ik heb gebeld maar ze zeggen dat ik nog blij mag zijn met deze rekening want de eerste keer als je komt kost het volgens hun eigenlijk al 300 euro???
do, 01/07/2016 - 13:46 Permalink
tingobop

ja was heel rap gemeten inderdaad. er langs lopen en klaar en ik heb alleen te horen gekregen dat het niet dramatisch was verder niks. en niet eens een uitdraai mee naar huis gehad aan welke tand welke pockets zaten.weet dus zelf nog niet zo veel ,

eerst belde ik naar hun praktijk en vertelde de assistente mij dat er voor de behandeling altijd uitleg gegeven word over de hoogte van de kosten maar helaas niet bij mij.. krijg ik de parodontoloog zelf aan de lijn op om te vragen waarom de rekening zo hoog is en ik vooraf niet geinformeerd ben daarover word ze nog kwaad ook!

overal word je op kosten gejaagd,zelfs bij de CZ heb ik een akkoord verklaring gehad dat het trekken van kiezen volledig aan mij vergoed werden ,maar dan krijg je toch nog een rekening van over de 200 euro die je van je eigen risico moet betalen..?

ik heb nu een advocaat nadat mijn klachten bij de klachten commissie voor tandartsen gegrond zijn verklaard voor het geleden letsel en de kosten van het afgelopen tandartsjaar die inmiddels al opgelopen zijn tot over de 3000 euro.
di, 01/12/2016 - 13:48 Permalink