tandartsverzekering vergelijken

Author:
jelle
Posted:
zo, 12/27/2009 - 19:02
Hoe kan ik tandartsverzekeringen vergelijken?

Ik ben bij ONVZ.

Weet iemand hier welke tandartsverzekering een opbeetplaat vergoed? Ik had ooit ONVZ top en die vergoedde alles maar kostte ook behoorlijk veel. Ik heb verder niet veel nodig van de tandarts...dus 30 per maand is dan erg veel.

Helaas geen site ontdekt waar ik alleen tandartsverzekeringen kan vergelijken.
frustmarja009

Hallo Jelle,

Een hele dure optie: Menzis pakket 4.

Mijn opbeetplaat incl techniekkosten kostte 400 euro.
De premie voor pakket 4 is 52 euro p.m., dus zeg maar 600 euro per jaar.
G-codes dus Gnatologie worden bij Menzis niet in pakket 1, 2, 3 vergoed.

hoe het bij andere zorgverzekeraars zit, weet ik het echt niet.

groeten,
Marja
ma, 12/28/2009 - 10:06 Permalink
jelle

Dank voor je info!!

:roll:
400 euro voor een opbeetplaat is ook veel...ik betaalde 249 vorige keer.
600 euro premie vind ik ook extreem veel. Dan kun je beter naar ONVZ gaan, die is 360 per jaar. Maar moet je wel overige verzekeringen ook daar afsluiten.
Tandartsvergoeding 100% en max euro 1000 meen ik. Of 1500.
Als ik een opbeetplaat moet en misschien iets bij de tandarts (meestal niks) dan draai ik nog niet quitte. Het wordt dus een heel duur jaar voor mij en dat omdat mij niets verteld is over soorten splinten en risico's (bv bij een dichte gehemelte plaat) :smt017
ma, 12/28/2009 - 10:19 Permalink
frustmarja009

Hoi Jelle,

ik blijf bij Menzis ivm extra's.

mijn kaakfysio had een splint van 150 euro, dus de prijsverschillen zijn groot.....

ga in elk geval niet accoord bij het eerste bezoek.
Vraag het eerste bezoek een offerte, met behandelcodes en ga dan naar je zorgverzekeraar. (daar ben ik gigantisch de mist in gegaan).
Die kijken dan of ze het vergoeden.

Marja
ma, 12/28/2009 - 14:08 Permalink
Spiegeltje

Weet iemand hier welke tandartsverzekering een opbeetplaat vergoed?

Het is inderdaad mogelijk dat dit uit de basiszorgverzekering wordt vergoed (bijzondere tandheelkunde). Informeer hiervoor bij je verzekeraar, die gaat daarover. Je moet een aanvraag indienen. De meeste tandartsverzekeringen vergoeden geen opbeetplaat.
ma, 12/28/2009 - 16:16 Permalink
frustmarja009

Pas iets geks ontdekt:
opbeetplaat bij een zelfstandige praktijk voor gnatologie: dan moet ik die zelf betalen.
Ga ik naar het CBT, dan valt de opbeetplaat ook onder bijzondere tandheelkunde. Dan is het inderdaad de regeling voor bijzondere kosten. (Wel zelf een eigen bijdrage betalen bij het CBT)
di, 12/29/2009 - 15:44 Permalink
frustmarja009

De gnatoloog heeft het aangegeven waarom hij dat nodig vindt bij de zorgverzekeraar. Hoop gedoe later heeft zorgverzekeraar het wel uit coulance betaald.
In elk geval heb ik ervan geleerd: volgende keer moet ik eerst alles zwart op wit hebben wat er vergoed wordt en wat niet.

Marja
do, 12/31/2009 - 18:09 Permalink
De Mol

Het cbt is het centrum bijzondere tandheelkunde. Ik loop daar ook al een jaar en heb via hun een opbeetplaat / splint gekregen. Zij moeten dan wel eerst een machting aan vragen bij jouw verzekering en zodra ze toestemming geven kan krijg je hem zonder extra kosten.

Zo is het in ieder geval bij mij gegaan.
wo, 09/01/2010 - 17:22 Permalink
mecánico para …

Ik maak zo vaak opbeetplaten en spalken. nooit gezeur over gehad. nb, de wereld is niet risicoloos, dus een spalk maken voor 100 euro om ellende te voorkomen is m.i. iets dat je moet vergelijken met een therapeutisch hoofdkussen wat je zelf betaald hebt. Opbeetplaten maken is een beetje een gepasseerd station. misschien leuk als je de hele rehabilitatie moet doen van een totaal versleten gebit, maar tegen klemmen en knarsen is het geen eerste keus meer
wo, 09/01/2010 - 19:04 Permalink
mecánico para …

na beetanalyse en geen oorzaak vinden ben ik bij klemmen sneller geneigd een NTIspalk te maken. Bij knarsen wil ik nog twijfelen tussen dikke hoektandgeleiding inbouwen als dat kan of toch dan maar die NTIspalk. Als iemand de hele tijd met de onderkaak naar voren zit te jutteren, dan is het hoektandgeleiding proberen mijn eerste keus.

Naar mijn idee, en dat is niet echt mijn idee maar gezien door meer mensen die er verstand van hebben, is zo'n gehele plaat sosm aanleiding om juist was harder te gaan bijten doordat de druk zo lekker verdeeld wordt en de minimale dikte bij de kiezen achteraan snel tot direct contact leidt. dan raak je je freewayspace kwijt en dan zit je echt op slot ineens
wo, 09/01/2010 - 21:17 Permalink