kinderen en narcose !!

Author:
LindaK
Posted:
ma, 09/22/2003 - 21:51
Wie kan mij uitleggen waarom de tandartsen (in het ziekenhuis) bij het behandelen van kinderen met grote problemen niet kiezen voor bijvoorbeeld een roesje.

Je voorkomt er zoveel ellende mee, ik las ergens dat het niet goed is met de nodige risico's.

Maar waarom wordt het wel gedaan bij het plaatsen van buisjes in de oren, wij als ouders hebben geen keuze ,kinderen gaan altijd onder narcose, daarbij is het nog geen 15 min werk.


Mijn kinderen gingen huppelend naar de kno arts voor het plaatsen van buisjes in de oren en dat voor de 2e keer ze voelen niks en de oorpijnen is gelijk over.

waarom kan dat nou niet bij een tandartsbehandeling je voorkomt daardoor denk ik voor nu en later heel veel trauma patienten.

alvast dank voor de reactie's

grt Linda

[ Dit Bericht is bewerkt door: kindertandarts op 2003-09-23 10:01 ]
kindertandarts

Kinderen worden in Nederland op verschillende plaatsen gelukkig wel onder algehele narcose behandeld. Dat dit geen algemeen goed is komt doordat ieder ziekenhuis een budget heeft en beperkt aantal operatiekamers met personeel.
Voor een tandheelkundige behandeling onder narcose stelt het ziekenhuis protocol dat een kind moet worden opgenomen, meestal een dag opname. Er moet dus een bed beschikbaar zijn.
Daarnaast staat tandheelkunde in een ziekehuis eigenlijk op zichzelf en is het geen specialisme, hoewel het logisch zou zijn dat dit onder kaakchirugie zou vallen Ook kaakchirurgie zit aan een budget vast, een aantal dagdelen operatie kamer en wachtlijsten. Het is dan de vraag welk vakgebied wil en kan tijd beschikbaar stellen voor een tandheelkundige behandeling.
In de praktijk betekent dit dat er weinig mogelijkheden zijn voor tandheelkundige zorg onder narcose in ziekehnhuizen.
Daarnaast komt het voor dat op een aantal locaties in tandheelkundige praktijken onder algehele narcose behandeld wordt. Dit is echter ook beperkt.
di, 09/23/2003 - 11:07 Permalink
kindertandarts

Het woord "roesje" wordt vaak gebruikt met de betekenis van narcose, maar dat is het niet.
Bij een volledige anesthesie=narcose, wordt de patient geintubeerd en beademd en moeten alle vitale functies continu worden gecontroleerd en bewaakt, zoals bloeddruk, hartslag, temperatuur en verzadiging van het bloed met zuurstof.
di, 09/23/2003 - 11:27 Permalink
Carla de W

Weet je wat mijn ervaring is uit de gezondheidzorg... Er wordt vaak erg makkelijk gedacht over een roesje en narcose. Nu ishet praktisch gezien een hele toestand om een narcose team te organiseren, maar dat hebben we heus wel over als het echt nodig is. Maar wat je niet moet vergeten is dat het best een ingreep op je lichaam is, zo'n stoot medicijnen. En als dat niet noodzakelijk is met je het liever niet doen.
Mijn eigen kinderen van 5 en 7 jaar zijn heel vrolijk bij de tandarts, helemaal geen traumatische toestanden. De tandarts is heel aardig,de orthodontist ook, dus waarom zou ik ze dan die troep inspuiten ?
Probeer het altijd eerst gewoon, wie weet gaat het heel goed.
wo, 09/24/2003 - 17:42 Permalink