Ik ben ONVERDOOFBAAR!

Author:
onverdoofbaar
Posted:
ma, 06/13/2005 - 19:27
Ik heb op dit forum wat vragen en antwoorden gelezen over verdovingen die niet werken. Nu weet ik hoe het komt dat een verdoving niet werkt, maar de oplossing heb ik nog niet!
Vandaag naar de tandarts geweest, eerst plaatselijke verdoving bij kies (gaatje), werkte niet, toen nog een, werkte ook niet. Toen maar de hele heftige lading waarbij je halve gezicht meteen urenlang verdoofd wordt, half uur gewacht, en dit werkte OOK niet! Moed bij elkaar geraapt, toch maar weer op de stoel gaan zitten, maar het was nog gevoeliger dan na de eerste verdoving. Nu heb ik al ontelbare keren verdovingen gehad, en dit is me één keer eerder (jaren geleden) overkomen. Uiteindelijk had ik toen geen pijn, waarschijnlijk omdat er geen zenuw in het spel was. Nu, na 3 verdovingen, sprong ik nog steeds een gat in de lucht (van pijn, welteverstaan) en hebben de tandarts en ik besloten om het over een weekje weer te proberen. Mijn tand is nu wel half geboord, er zit dus fysiek een gat in, en je raadt het al: ik zie huizenhoog tegen de volgende afspraak (over een week) op. Ik word er helemaal paniekerig van! Wat kan ik nu het beste doen? :o
onverdoofbaar

Dank voor je reactie. Weet je wat alleen het gekke is, ik maak me helemaal niet zo druk voor de tandarts. Zolangzamerhand is al bijna iedere kies in mijn gebit gevuld (zwak gebit), en nog steeds doe ik niet moeilijk over een bezoekje aan de tandarts. Maar ja, op deze manier word ik natuurlijk wel zenuwachtig. Maar toen ik vanmiddag bij de tandarts kwam, was ik niet gespannen. Misschien toch onderbewust of zo. Bedankt voor de tip in ieder geval, misschien kan ik een rustgevend pilletje (Valeriaan of zo) van tevoren slikken, of is dat gevaarlijk icm de verdoving?
ma, 06/13/2005 - 21:47 Permalink
dj

Zonder in deze thread uitgebreid door te willen discussieren over homeopathie (quote me dan in een nieuwe thread) toch het volgende:

Het officiele standpunt van tandarts.nl is dat er geen wetenschappelijke grond is aan te nemen dat middelen die gebruik maken van zéér lage verdunningen "werkzame stof" werkt. Deze theorie is wel belangrijk in de homeopathie.
Opgemerkt moet wel worden dat de homeopathie ook veel gebruik maakt van kruidengeneeskunde waarbij plantenextracten in relatief hoge doseringen worden gebruikt. Deze toepassing van kruidengeneeskunde is op zich niet specifiek voor homeopathie, daar waar effect van de extracten aannemelijk is kan in principe gewoon van "reguliere farmacie" gesproken worden.
Ook de aanname dat een plantaardig geneesmiddel inherent veiliger is dan andere geneesmiddelen heeft geen wetenschappelijke basis, integendeel, er zijn vele zeer giftige plantenextracten.
di, 06/14/2005 - 22:24 Permalink