tandkasbreuk

Author:
lieve
Posted:
vr, 02/03/2006 - 11:36
Beste,

Na een ongeval met de fiets heeft de stomatoloog het volgende vastgesteld : een alveolaarkamfractuur thv 1.2 tot 2.2 met alvulsie van 1.1 en pathologische mobiliteit, zelfs van de bilaterale hoektanden 1.3 en 2.3.
Volgens de tandarts zijn deze tanden na een wachtperiode van 5 maand niet meer te redden, zullen ze niet meer vast komen te staan.
Volgens de tandarts van de verzekering kan deze losstand van de tanden niet te wijten zijn aan de alvoalaarkambreuk maar aan een voorafbestaande toestand.
Hij wil ook niet betalen voor botgreffes, membramen als ook niet voor mogelijke vernieuwingen in de toekomst.
Moet ik mij daar zo maar bij neerleggen of heeft de verzekeringstandarts misschien gelijk. Ook zegt hij dat de breuk het gevolg is van het orthodontie-apparaat dat ik op het ogenblik van het ongeval droeg.

Graag een beetje uitleg hierover (mogelijk in verstaanbare taal) aub.

Dank
vV

Ik vind het een raar verhaal, ongeval is ongeval.. jammer dat het niet verhaalbaar is, maar ja dat is pech voor de verzekering, maar daar is het een verzekering voor.

Vraag: welke maatschappij, is het ongeval direct gemeld, en door wie bent u direct na het ongeval gezien. Waar heeft de termijn van 5 mnd betrekking op?? Dat de beugel wellicht extra schade heeft veroorzaakt kan, maar is te betwijfelen en zeker niet geloofwaardig, de beugel zou de schade eerder beperken denk ik! (druk verdeling over meerdere tanden, dus opvangen van de klap!
vr, 02/03/2006 - 17:14 Permalink
lieve

Hartelijk dank voor de reactie

Het is de verzekering van de tegenpartij die moeilijk doet.
Begrijpelijk wil hun tandarts zo weinig mogelijk doen betalen.
Na het ongeval werd ik direct naar de spoed van het ziekenhuis gebracht waar de breuk vastgesteld werd door de mond- en kaakchirurg-stomatoloog. Denk toch dat deze arts hiervoor bevoegd is.
De termijn voor het eventueel toch noch uit zichzelf vastkomen van de tanden werd op 3 maand gesteld, maar door de traagheid van de verzekering zijn we intussen al 5 maand verder en staan de tanden nog steeds los.
Verschrikkelijk is ook dat mijn orthodontie-apparaat de dag na het ongeval zou mogen verwijderd worden (na 3 jaar).
Door dit ongeval is dit nog steeds niet gebeurd, is de spanning ervan verwijderd zonder dat de tanden verzegeld werden en staan mijn tanden die zo mooi recht stonden weer gedraaid.
vr, 02/03/2006 - 18:27 Permalink
vV

ja het komt vaker voor dat de partij die moet dokken vertragende taktieken gaat toepassen. Zorg ervoor dat alles goed op schrift gesteld wordt. Spreek je ongevallen en of ziektekosten verzekering aan voor de kosten, dan kunnen die het gaan verhalen! Of zorg dat je rechtsbijstandsverzekering wordt ingeschakeld en laat die een forse schadeclaim indienen! niet alleen de directe kosten, maar ook de toekomstige kosten van onderhoud, vervanging bij bereiken levensduur kronen etc..
vr, 02/03/2006 - 20:21 Permalink
robinson

vV heeft gelijk, zeker niet neerleggen bij deze uitspraak.
Zonder vaste apparatuur zou m.i veel meer schade zijn ontstaan.

Wanneer zoiets gebeurt proberen wij juist mobiele elementen te spalken met een draadspalk.
Dus de verzekeringstandarts heeft zeker geen gelijk.
Kunt u iemand aansprakelijk stellen of was het een eenzijdig ongeluk.
Gaat u nog naar school?, in Nederland ( ga er van uit dat u uit België afkomstig bent)zijn scholieren 1 uur voor en 1 uur na de schooltijd verzeker
Ik zou een letselschade-specialist in de arm nemen, zodat u ook gewapend bent tegen verzekeringstandartsen.
U weet toch dat tandartsen die verder niets kunnen bij de verzekering gaan werken of adviserend tandarts worden? :lol:
vr, 02/03/2006 - 20:22 Permalink
fransaki

Laat eens een behandelplan maken door een tandarts-implantoloog, dan kun je deze begroting opsturen naar de tegenpartij+ kosten voor vernieuwen evt toegepaste kronen elke 10 jaar. Met een goede brief heb je niet eens een advocaat nodig.
vr, 02/03/2006 - 22:28 Permalink
lieve

Dit is reeds gebeurt.
Door de tandarts werd een gedetailleerde prijsofferte opgemaakt van 26.000 euro.
De tandarts van de verzekeringsmaatschappij houdt het op een bedrag van 2.500 euro. Volgens hem stonden de tanden reeds vooraf los.
Volgens de stomatoloog die na het ongeval behandelde is dit te wijten aan de alveolaarkamfractuur thv. 1.2 tot 2.2 met alvulsie van 1.1 en pathologische mobiliteit.
za, 02/04/2006 - 12:41 Permalink
robinson

Waarop is dit bedrag van €26000 gebaseerd?
Lijkt mij een erg hoge begroting.
U spreekt over het mogelijke verlies van 6 elementen, t.w. 13, 12,11,21 ,22 en 23.
Als we uitgaan van 6 implantaten met zirconia abutments en porseleinen kronen( 2 fase systeem), evt. nog met kamopbouw denk ik dat je rond de €12000 klaar moet kunnen zijn.( waarschijnlijk zijn er minder impl. nodig)
Maar voor €20000 wil ik het ook wel maken. :lol:
za, 02/04/2006 - 14:43 Permalink
robinson

Begrijp ik niet helemaal, hoeveel implantaten en kronen zijn er in de begroting opgenomen?
Ook al zijn er 3 kronen extra in de begroting opgenomen, blijft een te hoog bedrag.
za, 02/04/2006 - 16:30 Permalink
lieve

Het zullen wel 6 kronen zijn die om de 15 jaar zouden moeten vervangen worden.
Verder heb ik er niet zo veel verstand van en is de begroting misschien wel ruim opgemaakt omdat ge toch niet alles terugkrijgt van de verzekering.
Maar een bod van 2.500 euro vind ik toch wel belachelijk.
za, 02/04/2006 - 17:06 Permalink
vV

ik denk dat in dit hele verhaal die 26.000 heel reeel gesteld is, gezien leeftijd etc. De staat voorafgaande aan het ongeval moet op te maken zijn uit de dossiers van ortho en tandarts, in essentie verloren zaak. Alleen over de vervanginen 3x van de kronen zou nog gediccusieerd kunnen worden. Gewoon claimen, en via rechtsbijstand gewoon een invorderingszaak beginnen tegen de andere partij. Als je argument maar klopt is er niets aan de hand lijkt mij.

Wat is precies de toedracht? hieruit valt bij benadering ook op te maken wat de schade geweest zou zijn zonder beugel..
poot stijf houden, doet de andere kant ook, maar zij zijn niet de enige die het kunnen toch? over het algemeen zullen ze het niet op een zaak aan willen laten komen. Ze zullen waarschijnlijk ook hogere bedragen gaan noemen, of met tussenoplossingen komen, gewoon niet van de eigen lijn afwijken, en voet bij stuk houden, en niet eens reageren op kul-argumenten van de andere kant, die zullen er nog genoeg komen.
za, 02/04/2006 - 17:15 Permalink
vV

3x kronen vervangen (totaal ?? zeg maar telkens 6 stuks) over een periode tot 2066 ( eerste kronen 15 jaar, 2021 1e keer vervangen, 2036 2e keer, 2051 3e keer , theoretisch) Dan moet je ook rekening houden met de te verwachten kostenstijgingen.. Ik denk toch niet dat jullie het in 2021 al voor hetzelfde geld doen als nu ?? Anders ben je inderdaad te goedkoop... Ik denk om deze reden dat die 26.000,= aardig klopt. (kijk de tarieven van bv 30 jaar geleden maar eens na..)
zo, 02/05/2006 - 10:01 Permalink
de digitale tandarts

Ik ben het helemaal met je eens vV, helaas denken verzekeringsmaatschappijen meestal op veel kortere termijn. Uit ervaring weet ik dat de verzekerde blij mag zijn als de maatschappij ook de volgende kroon zal uitkeren, ondanks dat wetenschappelijk bewezen is dat een kroon gemiddeld na 15 jaar niet meer functioneert.

Wat ik in deze case gek vind is dat de verzekeringstandarts geen relatie ziet tussen het ongeval met de fractuur van de kaakwal en het verlies van de tanden nu. Wij hebben hier echter ook niet alle informatie, dus ik moet een slag om de arm houden, maar als je kan aantonen dat voor het ongeluk je tanden in relatief goede staat waren (geen parodontitis of uitgebreid tandbederf) dan sta je denk ik sterk bij een second-opinion.

sterkte!
zo, 02/05/2006 - 11:17 Permalink
vV

Ja inderdaad, eigenlijk zegt de verzekerings-tandarts dat de orthodontist met malpraxis bezig was.

Ik denk dat dit het enige argument was om onder aansprakelijkheid uit te komen, terwijl zij eigenlijk goed beseffen dat het eigenlijk al een gelopen race is. Dus blijf bij de eigen stellingname, en laat u niet verleiden zelfs maar in te gaan op de door andere zijde opgeworpen rookgordijnen. Niet meer discussieren, maar aansturen op een snelle afronding, eventueel middels kantonrechter. Zeer waarschijnlijk binden ze wel in.
zo, 02/05/2006 - 12:41 Permalink
dj

Stapje voor stapje!

Na een ongeval met de fiets heeft de stomatoloog het volgende vastgesteld : een alveolaarkamfractuur thv 1.2 tot 2.2 met alvulsie van 1.1 en pathologische mobiliteit, zelfs van de bilaterale hoektanden 1.3 en 2.3.


Dus:
- er is vastgesteld dat er een valparij is geweest veroorzaakt door een derde,
- met als gevolg een kaakfractuur, wat is vastgesteld door de stomatoloog (en huisarts/huistandarts?)

Volgens de tandarts zijn deze tanden na een wachtperiode van 5 maand niet meer te redden, zullen ze niet meer vast komen te staan.

- de losstand is dan neem ik aan niet direct te wijten een die wachtperiode van 5 maanden, maw, er is tijdig behandeld?

Oftwel:
Van wie heb je precies informatie en rapporten? Politie, huisarts, tandarts, stomatoloog, orthodontist, implantoloog etc? Wat staat daar precies in? Vooral met dit soort informatie kunnen we goed helpen.
zo, 02/05/2006 - 15:51 Permalink