Allereerst een heel goed en gezond jaar toegewenst en bedankt voor de reacties die ik op mijn eerdere log heb gekregen!!
Ik heb gehoord dat er via de apotheek een apparaatje te koop is dat helpt tegen tandenknarsen (bruxisme). Dit leg je op je tanden en zou een alarmpje afgeven zodra je (te) hard je tanden op elkaar zet.
Is dit inderdaad zo en hoe heet dit apparaatje???
Ik heb gehoord dat er via de apotheek een apparaatje te koop is dat helpt tegen tandenknarsen (bruxisme). Dit leg je op je tanden en zou een alarmpje afgeven zodra je (te) hard je tanden op elkaar zet.
Is dit inderdaad zo en hoe heet dit apparaatje???
Ik weet niet of het bij de apotheek verkrijgbaar is hoor.
Het is een apparaatje wat registreert in welke mate er geknarst wordt gedurende de nacht. De eerste tijd kan je dat laten meten en laten registreren bij de tandarts. Vervolgens geeft het apparaat een signaaltje af waardoor je waarschijnlijk stopt met knarsen. Ook dit wordt weer geregistreerd. Dit kan de tandarts uitlezen en bekijken of het apparaat nut heeft.
http://www.bruxstop.nl/default.aspx
Bij mij heeft tot nu toe nog niets geholpen,nightguard niet,splint niet,allebei tegelijk dragen ook niet.
Word nog steeds 4 a 5 keer per nacht wakker van mijn eigen geknars en zou daar erg graag vanaf komen voor er kronen op mijn implantaten komen.Daarbij is de zeuerende tand en spierpijn ook niet echt een pretje.
En het is ook verstandig om eens na te denken over de bron van het knarsen. Waarom knars je? Vaak komt dit door stress e.d. Misschien is het een idee om een bezoekje te brengen aan de spycholoog?
Ben bang dat het knarsen een familiekwaaltje is,de kinderen begonnen er allemaal al mee zodra ze 4 tanden hadden.Vreselijk geluid snachts en mijn dochter van 5 heeft haar voortandjes tot aan het tandvlees afgeslepen.
Merk zelf absoluut geen verschil tussen een nacht na een dag vol stress of een relaxte dag.
Heb er ook nooit last van gehad tottot mijn verstandskiezen zijn getrokken.Aan mijn snijtanden is wel te zien dat ik het al veel langer doe.
Je bent de enige niet, bij wie de simpele middelen niet veel baat hebben.
Er is voor dat knarsen zelfs onlangs een nieuwe professor aangesteld. Om uit te laten zoeken of er oorzaken zijn die we nog niet kennen. En behandelingen die we nog niet toepassen. Hij was er nog niet helemaal uit.
De knarsplaten zijn eigelijk niet om je te laten stoppen, maar om te zorgen dat je je ervan bewust wordt, zodat je er bewust een eind aan kan leren maken. En de 'aanvallen' dus korter duren. En om schade aan je gebit te voorkomen. Je moet maar denken: zo'n plaatje stuk is geen glazuur stuk :D , wat anders waarschijnlijk weer wat verder gesleten was.
Zo'n electronisch plaatje moet je ook en dat licht zien: een leermiddel.
De kosten? Dit geeft een idee:
"Als de BruxStop® niet bevalt, wordt het apparaat dan retour genomen?
Indien na drie maanden geen enkel resultaat is geboekt, krijgt u van de Kesteren Groep € 700 retour op uw bank- of girorekening. Het op maat gemaakte mondstuk blijft voor uw rekening."
Voor het restaureren van je gebit met kronen/implantaten zijn speciale tactieken om te voorkomen dat je de boel er binnen vijf jaar weer uit knarst. Daar kun je het met je tandarts over hebben. Die ziet tenslotte meer dan wij.
Vreemde is dat ik het altijd al gedaan heb maar er verder nooit last van heb gehad tot die verstandskiezen eruit gingen.Dacht ook niet dat het zoveel kwaad kon tot ik hier eens begon te lezen .
Zal volgende week als de eerste afdruk voor een kroon word gemaakt eens vragen wat mijn tandarts nog kan doen.
Ben het zeurderige gevoel af en toe erg moe en het tandvlees rond de kies die ik het meest belast jeukt soms zo erg dat ik het open flos.
Lucht wel op maar zal niet goed zijn.
wat ik begrepen heb belopen de totale kosten ongeveer rond de 1000,=, incl techniekkosten.
Dat ze 700 retour storten is nieuw voor mij, waarschijnlijk ook daadwerkelijk nieuw want bij de laatste discussie met een vertegenwoordiger van dit produkt kwam dit niet ter sprake.
Overigens staat er dus niet in wie beoordeelt of die 700,= terug kan komen of niet...
Het apparaat staat nog redelijk ter discussie op het moment.
Een in de kaakgewrichten gespecialiseerd fysiotherapeut bereikt meestal het meest. Werk ik al jaren mee, en hij bereikt dat 80% van de mensen die ik instuur uiteindelijk geen splint meer nodig hebben. laat staan een dure bruxstop..
Ik kan het volgende vertellen over de kosten. De bruxstop bestaat uit twee onderdelen. Het op maat gemaakte mondstuk kost 580 euro en dat krijg je terug van de verzekering. Hangt wel af van hoe je verzekerd bent. Het pulsapparaat kost 700 euro en kun je blijkbaar in 12 termijnen betalen. En als het na 3 maanden niet bevalt, krijg je het geld terug van het pulsapparaat.
Tja, het is een hoop geld, maar alle (te verwachten) reparaties aan mijn gebit zijn waarschijnlijk nog duurder. Daarbij heb ik veel klachten zoals hoofdpijn en last van warm/koud en pijn in mijn kaken als ik opsta.
Hierboven werd geschreven dat het apparaat te bestellen was via de apotheek, maar je moet deze bestellen bij je tandarts.
Op de website van bruxstop staan praktijkervaringen van gebruikers. Kijk maar eens op http://www.bruxstop.nl/default.aspx?page=8932f487-1dd5-4687-938f-048c42…. Deze mensen zijn echt enthousiast!
[/url]