Kan iemand me helpen?
Wat is een Adaptic, Dentsply De Trey?
Wanneer kun je het gebruiken en wanneer niet?
En wie weet waar ik meer info hierover kan vinden?
Alvast bedankt!
:smt008
Wat is een Adaptic, Dentsply De Trey?
Wanneer kun je het gebruiken en wanneer niet?
En wie weet waar ik meer info hierover kan vinden?
Alvast bedankt!
:smt008
http://www.netdental.de/pub/page.asp?id=2&ok=200&uk=203&pk=ADAPTIC%20-%3Cbr%20/%3EDETREY
en hopla.
twee componeneten composiet. heb ik nog in 1983 samen met Concise gebruikt. OP dit moment is het een beetje achter de feiten aanlopen als je het gebruikt, echter..........soms is twee componeten composiet wel handig.
Bijvoorbeeld als je een kroon hebt die afbreekt, endan met die kroon verder wil voor kortere tijd. Je kan dan de binnenkant van de kroon niet uitharden met een lamp.......twee componeneten en je bent een stapje verder.
Gaatje onder een rand van een kroon. moeilijk uit teharden met licht......hupsakee, leuke optie.
Maar let op, dit is superlastig te controleren, want 2 minuten minimaal stilzitten en drooghouden zonder direct zicht.......brrrr.
De oplossing moet dan ook als een overbrugging worden gezien.
Je kan er ook een "plastische opbouw" mee maken: kunststof IN de wortel aanbrengen, maar daar zijn echt ondertussen wel betere materialen voro te bedenken.
En dan heb je nog de situatie dat de stroom uitvalt, of dat je op zee zit zonder halogeen licht, of in de jungle ........maar dat zijn extremen. Kortom, leuk voor de derde wereld, geen eerste keus bij doorsnee vullingen.
Verkleurt overigens ook snel geel, dus niet echt iets voor voortanden.
Weet je toevallig ook waar ik deze info kan vinden? Want moet er minstens 1 artikel over hebben!
Als een vertegenwoordiger dit aan jou zou willen verkopen, ik neem uit je antwoord op dat je deze niet als eerste optie neemt om ermee te gaan restaureren? Waar zou je voorkeur dan bijv naar uit gaan?
Is het bedoeld voor gebruik in het buitenland?
Het is een opdracht die ik moet uitwerken over Adaptic Dentsply de trey.
Wat het is en wanneer je het wel en niet kunt gebruiken.
Sommigen zijn lichtuithardend, sommigen harden alleen chemisch uit.
Fietsemaker heeft overigens al wat indicaties genoemd voor het gebruik van Adaptic.
ik zou die vertegenwoordiger enorm uitlachen. En zeggen dat ie zijn overjarige troep kan steken waar de zon nooit schijnt. (echt waar).
Adeptic is een obsoleet materiaal in een normale praktijk.
Als je het wil gebruiken als opbouw voor een kroon kan je beter een lichtuithardend materiaal gebruiken wat speciaal in diepere delen door en door uithard door licht te verspreiden/door te laten. bijv. Photocore van Kuraray. Betere controle en hechting is prima te regelen.
Ook de dualcure (chemisch en lichtuitharding) van DC-core is een goed alternatief.
Grootste nadeel van de oude tweecomponenten composieten heb ik al gemeld: niet kleur stabiel, niet goed te polijsten en stug. Ook het mengen geeft grote kans op luchtbellen "in" de vulling. En dat verzwakt en verzwakt en verzwakt.
voor dat artikel mag je zelf aan de slag: gewoon intiepen op google en een beetje rondtoeren. Maar ik denk, gelet op de leeftijd van dat spul, dat je niet veel gaat vinden aan relevante informatie
In plaats van Adaptic welk compsiet zouden jullie het liefst gebruiken bij cariès? Waar gaat jullie voorkeur naar uit?
En waarom?
Groet Anita
DE gouden standaard hechttechniek sinds 1987. Photoposterior in self-made Hawe-neos spuittips. Komt bij de nieuwe producten ook "eindelijk" uit spuitjes die bruikbaar zijn.
en nu wil ik minstens een copie van je werkstukje hier zien.
Overigens gebruik ik ook vaak de opvolger APX
A: all
P: purpose
X: hybride
al spuit ik dat ook niet met de originele tips (te breed) maar gaat dat over in de HaweNeos thingy
eigenwijs zal ik wel altijd blijven
hee Succes vrijdag!
luister boormiepje, Hybride betekent doorgaans grotere glaspartikels en dat houdt in dat de.............polijstbaarheid minder is. dus voor front een tweede zoniet derde keus na Clearfill en Photobright en Majesty. die Laatste is ooknog eens lichtdiffuus qua translucentie, dus je kijkt er bij een hoekje niet doorheen.
heel grappig!
Bij Majesty is trouwens de partikel grootte weer opgeschroef maar door brokjes aan te leveren met groot en daartussen weer heel klein (nanotech) is het wel polijstbaar.
Maar de Photobright is nu voor het front wel eerste keus en erg mooi. kost een knaak, maar dan heppie ook wat
Heeft iemand hier een idee waar ik wel iets van deze beschreven punten kan terug vinden? Want de nadelen die genoemd zijn, zouden mij ook weerhouden om dit materiaal binnen mijn praktijk te gebruiken. Maar in mijn verslag moet ik wel ergens naar verwijzen...vandaar....
en een Versace-sjaaltje!
:smt005 :smt005 :smt005
In artikelen waarin getest wordt met Adaptic zal de negatieve uitspraak over de materialen an sich niet worden genoemd omdat die zijn van de periode waarin het materiaal uit kwam en vlak voor het overbodig werd door de lichtuithardende materialen.
Maar als je echt wat meer zoekt zal je diep de materiaalkunde in moeten en kom je al heel snel bij bijv. proefschriften waarin juist die spuittechniek van 1 component-composiet materialen, lichtuithardende varianten dus, worden bezongen als de nieuwe weg.
Dr. N. Opdam heeft daar een heel fijn boekwerk aan besteed, Proefschrift ergens uit 1997 ofzo. Dat hebben de heren in Amsterdam pas jaren na dato op zijn waarde weten te scahtten, maar het blijft onverminderd staan. Dus duikt u de bied van de Universiteit binnen, zoektermen Class1 and Class 2 composite, Opdam en je bent misschien wat verder.
zo, nu een glaasje eroderend sap want ik krijg dorst.
:smt004
Lekker offtopic trouwens...