Bitje tegen tandenknarsen

Author:
Nadesh
Posted:
do, 05/15/2008 - 14:44
Een tijdje geleden gaf mijn tandarts mij het advies een bitje tegen tandenknarsen te nemen om verdere slijtage van mijn tanden te voorkomen.
Dom misschien, maar ik ging ervan uit dat dit wel vergoed zou worden door de verzekering, maar helaas.
Ik moet nu 168 euro betalen, voor de één peanuts, maar voor mij een groot bedrag als alleenstaande moeder met een wia uitkering.
Dom dat ik het niet gevraagd heb en ook dom dat mijn tandarts mij dit niet verteld heeft.
Wat is de reden dat dit niet vergoed word?
Ik ben goed aanvullend verzekerd, tandverzorgd 3 bij menzis.

groetjes Nadesh
vV

en ook dom dat mijn tandarts mij dit niet verteld heeft.
ehhhh waarom gaat u er automatisch vanuit dat uw tandarts wel even weet hoe alle polisvoorwaarden van de diverse verzekeringen eruit ziet?? daarnaast: voor vergoeding moet u bij uw zorgverzeekraar zijn, niet uw tandarts. het zit niet in de vergoeding van Menzis omdat naar ik aanneem Menzis er (deels terecht) vanuit gaat dat met een goede machtigingsaanvraag een splint (zoals dat heet) onder de basisverzekering valt. Dan valt het wel weer onder de eigen bijdrage overigens, dus scheelt dan per saldo in dit geval niet zo veel. En uw tandarts rekent er niet veel voor, ik red dit bedrag net met de techniekkosten.
do, 05/15/2008 - 15:09 Permalink
Chris888

...met een goede machtigingsaanvraag...


Ik verwacht inderdaad niet dat een tandarts op de hoogte is van alle voorwaarden en vergoedingen van tig verschillende aanvullende tandartsverzekeringen. Is ook zijn taak niet om daar veel van af te weten, hij hoeft 'slechts' zorg te leveren.
Maar als het gaat om machtigingsaanvragen voor vergoedingen uit de basisverzekering... dan zou het toch wel aardig zijn als hij daar wel wat vanaf weet. De tandarts moet tenslotte zelf die aanvraag regelen. Dat kan de patient toch niet?
do, 05/15/2008 - 20:11 Permalink
vV

Dat kan de patient toch niet?
zeg ik ook niet. Een tandarts hoeft niet op de hoogte te zijn van de polisvoorwaarden waar dit aanvullende verzekeringen betreft. Een tandarts dient m.i. dus wel op de hoogte te zijn van de regeling bijzondere tandheelkunde, waar dit wellicht onder zou kunnen vallen. En er over te communiceren met de patient uiteraard. Dat er wellicht geen overeenkomst is met een zorgverzekeraar betekent niet dat er geen aanvraag ingedient kan worden. En wellicht moet de patient hem indienen, maar de tandarts dient wel de informatie te verstrekken en een begroting af te geven, en de aanvraag vaktechnisch te onderbouwen. Maar dat is mijn mening...Overigens is het mij in 20 jaar nog slechts 1x overkomen dat een ingediende aanvraag geweigerd was, en dat had patient ook nog eens geheel en al aanzichzelf te danken door haar gedrag bij 2 consulten door de adviserend tandarts...Maar je moet er als tandarts wel wat moeite voor doen in het belang van je patient. Hoort erbij als je zorgverlener bent naar mijn mening.
vr, 05/16/2008 - 11:24 Permalink