Invisalign beugel

Author:
Joey
Posted:
di, 11/04/2008 - 18:11
Hallo

heeft iemand ervaring met een Invisalign beugel mijn tandarts adviseerde mij een, en met eten moet ie uit, maar nachts en overdag zo vaak mogelijk in , ik heb er al een foto van gezien ,
maar weet niet hoe schoon die blijft en mischien nog andere nadelen.
En heel belangrijk wat is de prijs, en wordt het vergoed ? Ik ben wel tand extra verzekerd !!
Heeft iemand hier ervaring mee ????[/color]
BJN

Een invisalign beugel is een nieuwe beugeltechniek die met op maat gemaakte individuele doorzichtige plaatjes werkt. Omdat de ontwikkelaars van deze techniek er ook aan willen verdienen is het een dure beugeltechniek. De kosten komen uit op 2000 tot 4000 euro. Of het vergoed wordt hangt af vn je verzekering.

Net als met elke behandeling heb je recht op een individuele uitleg en planning. Daar betaal je ook voor. Hoe het dus precies werkt vraag je dus best aan je tandarts! Want met goed bedoelde algemene antwoorden die we hier kunnen geven kom je minder ver dan je denkt.
Navragen dus bij degene die het voorstelt, je kunt dan pas goed beslissen en ja of nee zeggen.
di, 11/04/2008 - 22:24 Permalink
SuperB

Ik heb Invisalign gehad en ben tevreden over het resultaat. Dat was wel beter geweest met een gewone beugel, maar ik had een groot knarsprobleem (klemmen) en Invisalign beschermde mijn tanden goed. Omdat je ieder 2 weken een nieuwe 'beugel' krijgt, is er geen probleem met aanslag. Je moet je beugel gewoon even poetsen als je hem uitdoet. De meeste mensen met wie ik samenwerkte zagen niet eens dat ik een beugel had.
Dus, als je niet op zoek bent naar een perfect resultaat, maar meer waarde hecht aan de voordelen van Invisalign is het zeker een optie.
di, 12/16/2008 - 10:33 Permalink
toothje

Wie kan mij helpen aan een dergelijke beugelbehandeling?
door tandvleesproblemen ga ik definitief stoppen met mijn vaste beugel, volgende week laat ik die eruit halen. Nu wil ik, om het resultaat van precies een jaar beugelen niet helemaal teniet te laten gaan, eventueel wel door met uitneembare beugels. ik heb alleen problemen met het vinden van een andere orthodontist die hiermee wil beginnen na het uithalen van de andere beugel. In welke praktijken wordt invisalign allemaal toegepast, weet iemand dit?
wo, 02/11/2009 - 18:18 Permalink
Invisalign

Ik heb een begroting aangevraagd voor een invisalign beugel. Hierop staat een aanvangstoeslag voor volledig vaste apparatuur. Klopt dit voor een invisalign beugel? Deze begroting heb ik ontvangen van een tandarts. Ik heb weleens gehoord dat een orthodontiebehandeling duurder is bij een tandarts dan bij een orthodontist, klopt dit of zou dat geen verschil moeten maken? Tevens moeten er volgens de begroting 3x gebitsmodellen worden gemaakt en beoordeeld. Is dit normaal? Bij voorbaat hartelijk dank voor een reactie.
wo, 04/29/2009 - 18:47 Permalink
jasmijnmuziek

Hallo,

ook ik overweeg een transparante beugel te nemen. Ik heb net een afspraak gemaakt bij transparantebeugel.nl.
voor een intake gesprek. Heeft iemand toevallig ervaringen met dit Amsterdamse bedrijf?

Ik hoop dat zij mij kunnen helpen met een probleem dat ik heb met mijn verstandskiezen.
Door mijn vorige beugel is er veel ruimte gekomen in mijn onderkaak waardoor mijn verstandskiezen de kans hebben
gekregen om door te komen. Omdat ik heel erg tandenknars draag ik al een paar jaar 's nachts een
bitje. Maar dit bitje bedekt niet mijn verstandskiezen, en nu zijn ze zo erg omhoog gekomen dat ik een hele erge
open beet heb gekregen. Mijn orthodontist zegt dat ik de kiezen moet laten trekken, vervolgens een paar maanden
zonder knarsbitje moet slapen en dat we daarna kunnen gaan bekijken wat voor behandeling er nodig (en
mogelijk) is.

Liever laat ik mijn verstandskiezen helemaal niet trekken, en ik hoop dat een transparante beugel mij uitkomst kan bieden.

Wat zijn eigenlijk de mogelijkheden van een transparante beugel? En hoe lang duurt een behandeling?
Kun je zelf bepalen hoe je tanden komen te staan, en hoe het er uit komt te zien?
En weet iemand of je met een transparante beugel (zoals Invisalign) ook tanden omlaag kunt drukken,
zoals in mijn geval mijn verstandskiezen..?

Veel vragen.. hopelijk kan iemand mij helpen :)
vr, 05/22/2009 - 13:03 Permalink
BJN

Hou je er rekening mee dat er verschil is in opleiding tussen een tandarts en orthodontist? Daardoor kunnen ook de uitgangpunten van de adviezen anders zijn.
Bij de door jou aangehaalde kliniek is geen specialist, het zijn tandartsen met als je geluk hebt een nascholingscursus.
Nadere informatie kun je lezen in de consumentengids van april 2009.
't is maar dat je het weet.
vr, 05/22/2009 - 13:21 Permalink
jasmijnmuziek

Bedankt voor deze waarschuwing!
Was ik bijna weer de fout ingegaan!
Voor mijn vorige beugel heb ik mij laten behandelen bij een orthodontistenpraktijk waar ik helemaal niet tevreden over was.
Later kreeg ik over deze parktijk te horen dat het tandartsen zijn die daar werken.. No wonder!

Ik heb het intake gesprek gecanceled en heb nu een orthodontist gevonden in Zeist die (als enige in de provincies
Noord-Holland en Utrecht!) zowel orthodontist is als Invisalign beugels maakt! Wonderlijk dat dat er maar 1 is...
di, 05/26/2009 - 12:25 Permalink
BJN

Nee dat is niet wonderlijk.
In het huidige systeem is er eigenlijk geen ruimte voor deze beugeltechniek. Het komt niet voor in de codelijst waar wij ons aan moeten houden als tandartsen/orthodontisten.

Gek genoeg is het techniekwerk (mogen wij eigenlijk niet doorberekenen) al duurder dan een 'aanvangstoeslag vaste apparatuur'. Als je het volgens de regels toepast dan verlies je als behandelaar op elke invisalign beugel ongeveer 2000 euro.... Slimme jongens en meiden bedenken daarvoor oplossingen. Zodat de patient profijt kan hebben van deze veelbelovende, nieuwe technieken.

Nee, ik snap het ook niet! Dat dat nog kan in deze tijd!, maar er zijn nog veel meer dingen in de orthodontie/tandheelkunde die niet in het tariefsysteem staan. Die kunnen we dus uit eigen zak betalen. En dat doen ook veel tandartsen.
Er is bijvoorbeeld on orthodontie geen tarief voor retentieapparatuur (maken en onderhouden).
di, 05/26/2009 - 20:33 Permalink
Brabantse

Ik weet al een lange tijd van het bestaan van een invisalign beugel.
Maar er zijn enkele problemen.
De kosten, de vergoeding, de praktijk.

Kosten zjin hoog, maar er zijn zorgverzekeringen bij die dit (bijna)volledig dekken.
Nu word er wel gezegt, ligt aan je zorgverzekering,maar kan ook iemand echt vertellen bij welke zorgverzekeraar wat word vergoed? B.v van de mensen die al in behandeling zijn: welke verzekering heb je, waar en wat word er vergoed?
Zo kan ik namelijk volgend jaar overstappen van verzekeraar en aan behandelingen beginnen + dat ze vergoed worden, tenminste voor een groot deel dan!

Daarnaast het 2e. de Praktijk. Ik kom zelf uit brabant heb ondertussen 20 orthodontisten afgebeld niemand gebruikt de invisalign, sterker nog ze kende het niet eens, of je kreeg; "Owja dat uit amerika weer zeker". Ik weet dat perfectsmile (http://www.perfectsmile.nl) deze behandelingen ook toepast en 4 praktijken in nederland heeft, waaronder breda (wat voor mij dicht in de buurt ligt) Maaaaaar niet alle zorgverzekeringen gaan akkoord met perfectsmile en vergoeden dit dus NIET!
Kan iemand mij helpen met mijn vragen?

Praktijk in brabant die dit uitvoerd EN goedgekeurd word door zorgverkeraars.
EN welke zorgverzekering hebben jullie, wat word daarvan vergoed?

Alvast bedankt!
do, 06/25/2009 - 10:06 Permalink
f12f12f12

Toen ik mij ging orienteren in de verschillende beugelmethodieken en zodoende ook een intake gesprek bij Perfectsmile had, werd mij verteld dat je met invisalign methode lang niet zoveel invloed kan uitoefenen op tanden als met een "normale" slotjesbeugel. Dit was voor mij een reden om hier niet voor te kiezen. Simpelweg omdat ik er dus geen vertrouwen in had, terwijl het een vrij kostbare aangelegenheid is.
vr, 06/26/2009 - 15:28 Permalink