wat nu?

Author:
agnesje
Posted:
za, 10/17/2009 - 15:43
hallo mensen,

ik heb een klein probleempje als je het zo mag stellen :-? even in het kort ben 6 jaar niet meer naar de tandarts geweest wegens angst voor de pijn met name. verleden 2 x kies laten boren zonder verdoving en dat was niet prettig :smt010 maar goed heb de stap ondernomen super tandarts weergevonden enz enz. maar nu mijn snijtand boven was helemaal kapot deze is een paar dagen geleden geboort en opnieuw gevult :D wegens tandvleesontsteking is die nog niet af. maar de vulling was eerst mooi wit en mijn overige tand niet maar nu begint mijn tand wit te kleuren :lol: maar de vulling word er niet mooier op.. hoe kan dit :roll: ik poest minstens 2 x per dag. wat kan ik hieraan veranderen??
agnesje

maar ik ga naar een gewone tandarts en dat gaat super! waarom val ik buiten de sanering is me niks over vertelt :o maar dat middeltje kan ik wel proberen alvast bedankt !!
zo, 10/18/2009 - 10:46 Permalink
Romy32

waarom val ik buiten de sanering is me niks over vertelt :o
Niet zo gek, want sanering is tegenwoordig helemaal niet meer aan de orde. Hoeveel je vergoed krijgt ligt aan hoe je verzekerd bent, niet aan hoe lang je niet bent geweest.
zo, 10/18/2009 - 10:58 Permalink
freijman

Ik dacht dat de sanering onder de coulance regeling ging naar een maal per jaar.

Na 6 jaar zal de tandarts op zijn minst foto's moeten maken voor een behandeling zoals boren. Als er al sprake is van botnecrose werkt de verdoving niet zo goed en dan is het zonder vordoving al helemaal pijnlijk.
Gelukkig begint het begrip Parodontitis begrepen te worden. (lees dus dat ze de kwaal serieus nemen)

Klinkt ernstig, maar Parodontitis is dus vaak een infectie met de Stafylokok Aureus en als dat escalleert komt deze bacterië in de bloedbaan terecht en worden de hartkleppen aangedaan door de bezetting met deze bacterie. Het zijn gevaarlijke organismes als ze op de verkeerde plek terecht komen want zelf zijn ze immobiel. (doodsoorzaak nummer 2 onder honden!). Sepsis dus.
Daarom hamer ik zo op die foto's.

En dat het tussen jou en je tandarts klikt is toch alleen maar prettig? ;)

En ik krijg keurig halfjaarlijks een kaartje in de bus van de tandarts voor controle en ik heb hierover nooit hoeven te betalen.
Dus sanering is dus nog steeds?! (gedoogd of misverstand?). Of kan het per verzerkeraar schelen??
Ik heb VGZ collectief vanaf werkgever met 2 bijpaketten: "Tandplus" en "Uitgebreid aanvullende verzekering".

Ik houd deze controles gewoon aan en zoaling niemand moeilijk doet (betalen) is het mij wel best. Ik betaal immers al genoeg aan de zorgverzekeraar meen ik zo :o
€110,65 per maand en €288 euro via Bruto-netto inkomsten
di, 10/20/2009 - 18:18 Permalink
Spiegeltje

Ik dacht dat de sanering onder de coulance regeling ging naar een maal per jaar.
.

Nee, zoals Romy32 al schreef is de saneringseis zoals die gold in de tijd van het Ziekenfonds afgeschaft. De polisvoorwaarden zijn bepalend. Sommige verzekeraars hebben echter wel bepalingen waarin staat dat je 1 maal per jaar of "regelmatig" de tandarts moet bezoeken. Vaak kraait er geen haan naar als je langere tijd niet bent geweest.

Iets anders is dat tandartsen ook wel verwachten dat je regelmatig op controle komt. Als je je daar, ook na diverse waarschuwingen, niet aan houdt kan de tandarts je zelfs uitschrijven als patient. Dat is echter iets tussen tandarts en patient, de verzekering heeft daar niks mee te maken.
di, 10/20/2009 - 18:45 Permalink
freijman

Dat is dan wel apart.
Nu ga ik toch even de polisvoorwaarden doornemen van mijn tandplus verzekering bij het VGZ.
Het zou heel vreemd zijn dat de controles in Februari en Augustus 2009 niet bij mij in rekening zijn gebracht.

Dus dit is een kwestie van een goede verzekeraar?!
De contacten die ik heb gehad met het VGZ waren prettig.

Erg handig om sanering af te schaffen :smt012
Het oplossen van vergevorderde problemen kost alleen maar onevenredig meer geld. Ik vind het ronduit belachelijk dat ze dit hebben laten vallen. Je moet dan toch wel een aardige misantropische instelling hebben als overheid :o
di, 10/20/2009 - 19:36 Permalink
agnesje

schrok al van die sanering :smt009 maar ik ben heel goed verzekerd dus kost het me niks :D na 6 jaar stond ik nog steeds ingeschreven bij mijn oude tandarts beetje raar dat wel, maar heb me lekker uitgeschreven. bij mijn nieuwe tandarts is het volgens mij zo naar 2 jaar niks meer te horen lig je eruit :P
di, 10/20/2009 - 20:21 Permalink
vV

veel zorgverzekeraars hebben voor de AV een voorwaarde voor regelmatige controle om voor vergoeding in aanmerking te komen. Steeds meer vergoeden deze ook volledig, ook wanneer er voor de resterende behandelingen bv 75 of 80% vergoed word. in de praktijk word dit niet strikt toegepast, waarschijnlijk mede omdat de controle erop erg lastig en dus erg kostbaar is, en deels ook als handhaving en d egevolgen ervan publiel word het slechte reclame voor de zorgverzekeraar is.

t/m 21 is er nagenoeg volledige vergoeding , ook zonder saneringseis, om laagdrempelige toegang te garanderen.
wo, 10/21/2009 - 09:23 Permalink
freijman

veel zorgverzekeraars hebben voor de AV een voorwaarde voor regelmatige controle om voor vergoeding in aanmerking te komen. Steeds meer vergoeden deze ook volledig, ook wanneer er voor de resterende behandelingen bv 75 of 80% vergoed word. in de praktijk word dit niet strikt toegepast, waarschijnlijk mede omdat de controle erop erg lastig en dus erg kostbaar is, en deels ook als handhaving en d egevolgen ervan publiel word het slechte reclame voor de zorgverzekeraar is.

t/m 21 is er nagenoeg volledige vergoeding , ook zonder saneringseis, om laagdrempelige toegang te garanderen.


Dank U wel voor het antwoord.

Ik vind het om te huilen dat ze dit hebben afgeschaft want het spaart een hoop ellende uit. Ook de afschaf van militaire dienstplicht vond ik schokkend.
Ik weet niet waar we heen willen in dit land, het word er in ieder geval niet beter op.

Ik bedoel dus het volgende:

1. Nu gaan mensen vaak jaren niet en nu kunnen we bakken geld pompen in de strijd tegen Parodontitis en het aantal gevallen van sepsis zijn de afgelopen jaren alleen maar toegenomen.
Wat is dan goedkoper vraag ik me af.
Een hartkleprestauratie kost ongeveer 21.500 euro op zichzelf en dan berekenen we niet de nazorg en alle medicatie.
Ja, beste tandarts, sepsis is een risico bij vergevorderde Parodontitis.

2. De dienstplicht was de tijd waarin de jeugd normen en waarden meekreeg en dat je ook leerde om je kop dicht te houden en te luisteren. Ik vond het de 12 meest leerzame maanden van mijn leven! Nu plukken we de vruchten daarvan want de een is nog brutaler dan de ander aan het worden en we worden en wederom niet beter van.

Dit is mijn bescheiden mening.

Nog een stukje drop nu?
:wink:


Ik kan geen verband zien met het onderwerp en jouw opmerking. Blijf even bij de les graag.
wo, 10/21/2009 - 09:59 Permalink
vV

parodontitis heeft ook risico op hartklachten ja, dat is ons bekend.

in deze richting zijn er nog wel meer. Diabetes neemt schrikbarende vormen aan, met name door slechte eet en drinkgewoontes. Meer dan gerichte voorlichting geven kan je niet doen. De gevolgen voor de medische kosten op termijn zijn ook schrikbarend, daar is niet tegen te bezuinigen op welke manier dan ook. dus houd maar rekening met schrikbarende stijging van de zorgpremie. Met name de jonge generatie nu met overgewicht en duidelijk verkeerde voedingsgewoontes mag zich daarvoor gaan schamen.
wo, 10/21/2009 - 10:24 Permalink
freijman

Niet om te slijmen, maar U heeft het helemaal correct!

De lege blikjes pepdrank liggen overal en sinds een paar jaar vind ik ook opgerookte joints op het achterplein. Gaat goed...
wo, 10/21/2009 - 10:40 Permalink
agnesje

(wees gerust Callisto ik heb nooit snoep gegeten en zal ik nu ook niet doen cola is afgeschaft en let op wat ik eet :smt016 )

freijman eigenlijk ben ik het ook met je eens alhoewel ik dat natuurlijk nu makkelijk kan zeggen :smt002 mensen in mijn omgeving gaan zelden naar de tandarts en dan bedoel ik dus om de paar jaar. met die premie of iets dergelijks word dat natuurlijk veel minder en dus veel minder problemen.. sterk plan!

maar nu we het toch over verzekeraars hebben wie kan mij vertellen hoe het precies zit als je 21 / 22 jaar word. wat gebeurt er dan met de verzekering en wat word wel en wat word niet vergoed? want ik snap er niks van :-?
wo, 10/21/2009 - 20:38 Permalink
Spiegeltje

maar nu we het toch over verzekeraars hebben wie kan mij vertellen hoe het precies zit als je 21 / 22 jaar word. wat gebeurt er dan met de verzekering en wat word wel en wat word niet vergoed? want ik snap er niks van

Bij het bereiken van de 22 jarige leeftijd vervalt de vergoeding vanuit de basisverzekering voor de normale tandheelkundige behandelingen. Dat betekent niks anders dan dat je de kosten voortaan zelf moet betalen. Je kunt wel een aparte aanvullende verzekering afsluiten tegen tandartskosten. Die heb je in alle soorten en maten. Goedkope die weinig vergoeden of dure die meer vergoeden. Er is geen enkele aanvullende verzekering die een onbeperkte en volledige vergoeding biedt.Je wordt ook niet altijd geaccepteerd, vooral niet als er hoge kosten aan zitten te komen. Aanvullende verzekeringen kennen geen acceptatieplicht.
wo, 10/21/2009 - 21:25 Permalink
freijman

@Agnesje.

Vaak is het zo dat je een compleet folderpakket meekrijgt van je verzekeraar en mocht je die niet zo snel kunnen vinden dan is het misschien handig om even op internet te kijken bij je verzekeraar.
Ik dacht dat tandplus 14 euro per maand kost, maar voor 168 euro per jaar heb je dan wel een hoop kopzorgen minder.

Ik zou zeggen; stay informed ;)
do, 10/22/2009 - 09:21 Permalink
agnesje

oke heel erg bedankt! betaal liever wat meer en dat ik goed verzekerd ben dan net even te weinig en een hoop kosten erachteraan :cry:
maar gelukkig duurt het nog ff maar ben nu een beetje voorbereid :)
do, 10/22/2009 - 14:35 Permalink