vraag pH van speeksel

Author:
ricardo2
Posted:
di, 11/03/2009 - 14:44
Hallo, :smt003

Ik ben bezig met een onderzoek op school en ik zit met een vraag die ik niet goed kan beantwoorden, dit is de vraag:

Wat gebeurt er met de pH van speeksel wanneer in je mond suikers worden omgezet tot melkzuur?

Kan iemand me helpen? Alvast Bedankt

Groetjes :D
Spiegeltje

Ik denk dat de invloed op de pH van het speeksel, if any, gering is. Suikers worden onder anaerobe omstandigheden door baterien in zeer kleine hoeveelheden omgezet tot melkzuur op specifieke plaatsen. De speekselvloed is continu. De hoeveelheid melkzuur is te gering om de pH van die continue speeksevloed te beïnvloeden. Plaatselijk is de activiteit wel hoog genoeg om cariës te veroorzaken, bijvoorbeeld in de plaklaag en tussen tanden en kiezen.
di, 11/03/2009 - 18:04 Permalink