Hallo,
Mijn lerares frans vertelde dat in de 18e eeuw men verharde boter gebruikte om kunstgebitten van te maken. Hier zetten ze dan lijntjes in en dan leek het een beetje op tanden.
Weet iemand hier wat meer van of een site waar ik meer informatie kan vinden over hoe ik dit moet doen ? ( het is voor een profielwerkstuk )
Groetjes Karen
Mijn lerares frans vertelde dat in de 18e eeuw men verharde boter gebruikte om kunstgebitten van te maken. Hier zetten ze dan lijntjes in en dan leek het een beetje op tanden.
Weet iemand hier wat meer van of een site waar ik meer informatie kan vinden over hoe ik dit moet doen ? ( het is voor een profielwerkstuk )
Groetjes Karen
Re: Kunstgebit van harde boter
Re: Kunstgebit van harde boter
Re: Kunstgebit van harde boter
:smt005
maaruh, Napoleon, de uitvinder van de margarine (of eigenlijk degene die opdracht gaf) wilde voor zijn veldtochten een brood- smeersel hebben dat niet smolt. Toen is de plantaardige variant van boter bedacht. Maar ook die smelt bij lichaamstemperatuur, dus ik denk dat het een harde was, bijenwas is geweest die gebruikt werd. Dat wordt week, ergens mij 55 graden en is ook niet vies van smaak.
maar ik denk dat de juf: het melk gebit (dentition de lait,) na een aantal jaren in boter zag veranderen ........wa's ke "beurre"t?
Re: Kunstgebit van harde boter
Re: Kunstgebit van harde boter
Re: Kunstgebit van harde boter
Re: Kunstgebit van harde boter
Re: Kunstgebit van harde boter