Na verdoving: Wazig zien, niezen, loopneus

Author:
joke85
Posted:
di, 10/15/2013 - 21:51
Vandaag naar de tandarts geweest. Tijdens de verdoving spuiten, kreeg ik een erg warm, tintelend, schokkerig gevoel in wang en neus. De tandarts gaf hier niet echt een duidelijk antwoord op. Direct na de plaatsing van de verdoving kreeg ik een duizelig gevoel en ging ik erg wazig zien, net alsof mijn ogen niet meer konden samen werken en niet meer scherp konden stellen.
Na een minuut of 10 a 15 verdween het wazig zien, De assistent gaf overigens aan dat tijdens het wazig zien, mijn ene gezichtshelft erg bleek zag!
Thuisgekomen na de behandeling heb ik sindsdien een loopneus en enorme niesbuien, die ik absoluut niet had voor ik vanmorgen naar de tandarts! weet iemand of bovenstaande klachten kunnen komen door de verdoving of manier van plaatsen van de verdoving?
En hoe heet het medicijn dat gebruikt wordt bij verdovingen?
Ik heb dit aan mijn tandarts gevraagd, maar krijg hier geen antwoord op.
Dit had ik 3 weken geleden gevraagd nadat ik na een tandarts behandeling met 3 verdovingen uiteindelijk ben opgenomen in het ZH ivm spierspasmes en uitvalverschijnselen.
Graag hoor ik een reactie!
Alvast bedankt!!
vV

er zijn diverse soorten verdovingsvloeistof, de tandarts weet zelf welke hij gebruikt. daarnaast zal hij toch echt die info moeten geven.
Ik begrijp dat die opname eerder was dan deze behandeling, wat is er bij die opname onderzocht, wat was de diagnose en wat zijn er voor maatregelen genomen? en heeft u de tandarts daarover geïnformeerd? dat niezen en zo kan toeval zijn, de reactie in de stoel baart mij meer zorgen dan dat niezen.....
wo, 10/16/2013 - 08:25 Permalink
Illuminus

Wazig zien, of diplopie (dubbelzien) is een zeldzame complicatie die optreedt als er verdovingsvloeistof in contact komt met zenuwen die motorisch betrokken zijn bij de oogcoördinatie, soms kan er ook sprake zijn van zichtverlies. Dit fenomeen is een tijdelijk, na het uitwerken van de verdoving zal e.e.a. weer normaal worden.

Voor wat betreft het bleek worden van de huid, dit heet 'blanching' en kan optreden wanneer er verdovingsvloeistof in een bloedvat gespoten wordt dat naar de huid leidt. Immers in de verdovingsvloeistof zit een vasoconstrictor waardoor het bloedvat 'krimpt' en er dus minder bloed doorheen kan, hierdoor krijgt de huid een ischemisch uiterlijk. Ook dit fenomeen is tijdelijk en zal verdwijnen als de verdoving is uitgewerkt.

Kort samengevat denk ik dat uw tandarts een bloedvaatje heeft aangeprikt bij het verdoven, waardoor het verdovingsvloeistof op de verkeerde plek terecht is gekomen, wat de door u beschreven klachten geeft.
Het soort verdoving weet alleen uw tandarts, maar maakt voor deze klachten niet echt uit, het is vooral dat de verdovingsvloeistof op een plek terechtkomt waar het niet gepland was en wat daardoor een vervelende bijwerking geeft.
wo, 10/16/2013 - 13:16 Permalink