Verstandskies

Author:
RL23
Posted:
ma, 05/08/2023 - 09:37
Goedemorgen,

Ik heb een vraag. Deze vraag kan natuurlijk alleen de tandarts zelf beantwoorden, maar ik kreeg 2 verschillende meningen van kaakchirurgen.
Ik heb een volledig dwarsliggende verstandskies die helemaal onder het tandvlees zit. De ene kaakchirurg zei dat hij dan kan blijven zitten, want hij verwachtte dat ie niet meer zou groeien en de ander zei dat ie wellicht wel getrokken moest worden. Dus ik denk: Wat is het nou? Want ik ben persoonlijk doodsbang voor de mogelijke complicaties na zo'n ingreep.
Tandarts_Richa…

Hoe jong bent u.... Ligt de ver stand kies tegen de kies ervoor, zo niet hoe ver ervan af. De kies ligt dwars zit ver v d kies ervoor en ligt volledig in het bot onder tandvlees dan rustig laten zitten. Zo niet dan laten verwijderen, niet afwachten totdat de kies ervoor beschadigd wordt. Complicatie kan zijn dat de wortels dicht bij de zenuw baan ligt met risico dat de zenuw blijvend beschadigd kan worden. Dan in twee behandelingen verwijderen: eerst kroon gedeelte en later...wanneer de wortel verder doorgegroeid is v d zenuw af..restant verwijderen. Anders restant laten zitten als er geen klachten zijn. Het wordt verdoofd ...u voelt dat men bezig is maar gelukkig geen pijn anders bij verdoven...Hoeft dus niet bang voor te zijn.
ma, 05/08/2023 - 09:59 Permalink