Opmerkelijk: Bijzondere zorg door de gemeente ’s Hertogenbosch voor hen die bijzondere bijstand nodig hebben voor tandarts- of brillenkosten.  

In de gemeente ’s Hertogenbosch kun je tijdelijk tot december 2025 een vergoeding van noodzakelijke tandarts- en brillenkosten aanvragen bij de gemeente. Het is bijzondere zorg die deze gemeente biedt, dit zijn de kosten die hoger zijn dan de maximumvergoeding van de gemeentelijke zorgverzekering.

Dat is mooi!

Als Tandarts.nl juichen we dit initiatief van harte toe waarmee mondzorg voor meer mensen bereikbaar wordt. We zien namelijk veel mensen die een bezoek aan de tandarts uitstellen of vermijden vanwege angst voor de kosten.

Mondproblemen kunnen het dagelijks leven behoorlijk verstoren.

Pijn, een lelijk gebit of een nare mondgeur kunnen werk en sociale contacten bemoeilijken waardoor je nog meer in een neergaande spiraal terecht kunt komen. Daarnaast staat mondgezondheid in relatie tot je algemene gezondheid en conditie, nog meer reden om te zorgen voor een goede mondgezondheid.

Nou, dat is ook wel iets voor mij!

Woon je niet in ’s Hertogenbosch? In de meeste gemeenten zijn er oplossingen om mensen te helpen wanneer geld een probleem is, ga er eens praten. En misschien is dit initiatief een inspiratie voor andere gemeenten!

Heb je nu problemen in je mond?

Maak een afspraak bij de tandarts en zorg goed voor jezelf. Daar begint toch echt de verbetering van je situatie. Bespreek met de tandarts je eventuele financiële zorgen, stap over je schaamte heen en weet dat je echt niet de enige bent. Ga eens praten met bij gemeente waar jij woont en kijk ook bij onze artikelen over kosten en oplossingen. Wie weet zit daar een goed idee voor je bij. We wensen je alle goeds!

TIP: Ook voor niet Bosschenaren is er een gratis telefonisch tandheelkundig spreekuur voor ouderen!

Dit gratis telefonische spreekuur "ouderen en mondzorg" wordt bemand door tandarts-geriatrie Peter de Goede, ambassadeur van De mond niet vergeten. 

Elke woensdag 13.30-14.30 uur

Tel. 073-3036444

Artikel auteur

Team Tandarts.nl

Team Tandarts.nl

Beheer platform

Artikel co-auteur

Peter de Goede

Peter de Goede

Tandarts-geriatrie, gastdocent ACTA